2017/09/29

Puolukka-piimäleipä

Syksyn mittaan olen poiminut talteen joitain ihania reseptejä testattavaksi. Erityisen paljon kiinnostuin puolukkaleivästä jonka reseptin löysin Minnean Muruja-blogista. Meillä on pakkanen täynnä puolukoita jotka olemme poimineet meidän mökkimme lähimetsistä ja koska muutamme vuoden vaihteen jälkeen uuteen kotiin yritän keksi puolukoille hyviä reseptejä niin, etteivät ne menisi hukkaan muuton takia. Keitin tietenkin aiemmin myös hilloa niistä, mutta puolukoita on silti jäljellä vielä yllin kyllin. Heh. Tällä viikolla testasin puolukka-piimäleipä reseptiä ja ai että - se oli ihan super valtavan jätti törkeän hyvää! Namsk.


Puolukka-piimäleipä
3,5 dl ruisjauhoja
3,5 dl venhäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl rusinoita
1 dl pellavansiemeniä
1 dl ruishiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl ruisrouhetta
1,5 dl puolukoita
0,5 dl siirappia
3,5 dl piimää
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään (mukaanlukien rusinat ja siemenet). Sekoita vielä keskenään piimä, siirappi, puolukat ja kananmunat. Kaada hiljalleen sekottaen jauhoseos piimäsekoitukseen. Sekoita hyvin. Voitele leipävuoka ja kaada taikina siihen. Paista 60 minuuttia 175 asteessa. Tämä leipä on ihan tosi hyvää ihan vain voin kanssa. Minä sanoin jopa meidän isi-ihmiselle tätä maistaessa, että kävisi ihan jälkkäristä. Niin hyvää se oli. Hän ei kuitenkaan ollut ihan samaa mieltä kanssani - kuulemma leipä on leipää ja jälkkäri on jälkkäri. Hihii..

Mitä sinä teet puolukoista?

-Såfin

PS. Reseptiä voi hyvin soveltaa vaihtamalla siemeniä ja jauhoja muihin kaapista löytyviin vaihtoehtoihin..

6 kommenttia:

  1. Jes! Olipa kiva kuulla, että tykkäsit! Tää on niin helppo ja maistuva leipä!
    Ja kiitos blogini linkkaamisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli aivan super-hyvä! Kiitos vaan reseptistä! :D

      Poista
  2. Oi, kuulostaa hyvältä! Meillä puolukoista tehdään valkosuklaista kakuntäytettä suklaakakkuun ��

    -E-

    VastaaPoista
  3. Tämä on kummitellut mielessä siitä asti kun tän julkaisit :P Pakko viikonloppuna kokeilla! Puolukoista itse teen yleensä valkosuklaa-puolukkakuivakakkua, koska se on syntisen hyvää :D Joku vinkkasi myös, että puolukat sopis hyvin smoothieen! En ole itse kokeillut, mutta täytyy talven mittaan testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Tää oli ihan huippu :D ja tuo kuivakakku on varmasti myös tosi hyvää.. olen itse huono leipomaan kakkuja, mutta tuollainen saattaisi onnistua! Smoothiessa tuo puolukka toimii myös vallan mainiosti!

      Poista