2016/01/15

Perjantaiprojekti: Chili-inkiväärimarinoidut porkkanat

Se olisi sitten taas perjantai ja on jälleen "perjantaiprojektin" aika. Tällä kertaa halusin jakaa teidän kanssa tällaisen vähän erikoisemman reseptin. Teimme nimittäin hetki sitten Chili-Inkiväärimarinoituja porkkanoita. Nyt ehkä mietit, että tämä on sellainen vähän "mummomainen" ruoka - mutta lupaan, että tämä on kaikkea muuta. Toimii todella hyvin jos pitää vähän voimakkaammasta chilin ja inkiväärin mausta ja kaipaa jotain vähän erikoista lisuketta ruokapöytään. Tai sitten vaan tuomaan vähän sitä ekstra makua salaattiin tai vaikkapa liharuuan tai lohen kylkeen. 


Chili-inkiväärimarinoidut porkkanat
(tästä erästä tulee n. 4 kuvassa olevaa purkkia)

n. 1,5 kg kuorittuja ja viipailoituja porkkainoita
2-3 rkl tuoretta inkivääriä
5 dl etikkaa
5 dl vettä 
4 dl sokeria
3 tl suolaa
2 (mietoa) punaista chiliä
kourallinen kokonaisia mustapippureita

Kuori porkkanat ja viipaloi mahdollisimman ohueksi. Kuori inkivääri ja viipaloi pieniksi paloiksi. Poista chilistä siemenet ja pilko. Kiehauta kaikki muut reseptin ainekset keskenään paitsi viipaloidut porkkanat. Kun sokeri ja suola on sulautunut seokseen kaada kuuma seos porkkanoiden päälle ja anna "muhia" ainakin kolme tuntia. Purkita. Säilyy 2-3 viikkoa jääkaapissa.

Mitä projekteja sinä aiot toteuttaa tänä viikonloppuna?

-Såfin

PS. Varaudu siihen, että kotia joutuu vähän tuulettamaan etikka-liemen keittämisen jälkeen.. :) 

8 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselle :) Mä taidan keskittyä tänä viikonloppuna jäisiin puuhiin. Juuri heitin ulos jäätymään kaksi uuden kokoista maitotölkkiä. Saas sitten nähdä mitä niistä vielä keksitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä on aika mielenkiintoinen mutta hyvä jos tykkää mausteisesta! :D Jääpuuhat on ihan parhaimpia juttuja nyt talvella. Minäkin odotan, että pääsisi tekemään lumitaidetta kun päästään vähän lähemmän nollaa.. Meilläkin on jo vähän jäätaidetta portailla!

      Poista
  2. Njam. Kuulostaa hyvältä! Mun piti mennä huomenna ristiäisiin ja tehdä kakutkin sinne.. mutta mutta.. makaan tällä hetkellä kotona kuumeessa ja yskin keuhkoja pihalle. Mikälie tauti taas iskenyt, joten tää viikonloppu on varmaan aika projektiton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Ei kuulosta kivalta taudilta. Erityisesti harmittaa aina silloin kun pitää jättää jotain tosi kivaa väliin sairauden takia. Höh! :( Pikaista paranemista sinulle <3

      Poista
    2. Kiitos!

      Nukuin lähes koko viikonlopun ja jossain vaiheessa joko päivällä tai yöllä näin unta näistä sun porkkanoista :) Meitä oli iso joukko "bloggaajia" jossain ja sitten siellä oli aivan mielettömän iso lasinen purkki sun porkkanoita. Ja sit me kaikki (naiset) oltiin jokainen oman haarukan kanssa sörkkimässä sitä purkkia ja maistelemassa herkullisia porkkanoita :D

      Poista
    3. Ihana. Tästä sain hyvät naurut :) Ei siis sille, että sairastit - vaan tälle hauskalle unelle. Hahaa.. bloggaajat porkkanapurkin ympärillä.. :D Ni-iiin hauska!

      Poista
    4. Kyllä mäkin nauroin! Ja nauran edelleen ;D

      Poista
  3. Oi aivan herahti vesi kielelle :D mun projektina tänä viikonloppuna on ollut kahvittaa synttärivieraita :)

    VastaaPoista