2016/01/29

Perjantaiprojekti: Rocky Road

Saimme itsellemme oikein kunnolliset naurut. Meidän oli tarkoitus viedä jälkkäriä viemisiksi juhlapöytään ja olin jo jonkin aikaa himoinnut tekeväni Rocky Road suklaata. Tämähän on kaiken lisäksi sellainen resepti jonka toteuttamisessa kaikki lapset haluavat auttaa. Näin ollen sitten huusin meidän pojalle, että hän voisi tulla auttamaan minua keittiöön. Kun hän sitten tuli keittiöön hän kysyi minulta mitä meidän oli tarkoitus tehdä. Vastasin, että tänään teemme Rocky Road-jälkiruokaa johon sulatetaan suklaata ja sekoitetaan karkkeja. Hän sitten innoissaan juoksee kertomaan meidän isi-ihmiselle, että "Isiii me tehdään Rock 'n Rollia äitin kanssa". Tässä se siis tulee: meidän Rock 'n Roll- resepti. Hahaa..



Rock 'n Roll - Rocky Road
(Riittävästi ainakin 10 suklaata rakastavalle tyypille)

600 gr Maitosuklaata
200 gr Taloussuklaata
50 gr voita
Mini vaahtokarkkeja
n. 10 kpl Digestive keksejä

Ohje: Sulata maitosuklaa ja tummasuklaa erikseen vesihauteessa. Sekoita voisula ja suklaasulat keskenään. Vuoraa vuoka voipaperilla ja kaada kerros suklaata pohjalle. Ripottele minivaahtokarkit ja murskatut Digestivekeksit  suklaasulan päälle ja peitä suklaalla. Toista jos suklaata riittää. Koristele kerrossuklaa vielä viimeisenä keksimurskalla ja vaahtokarkeilla ja jäähdytä yön yli jääkaapissa. Leikkaa sopiviksi paloiksi terävällä veitsellä. Syö. Nauti. Mmm..

Oletko tehnyt Rocky Road-suklaata? ja mikä on mielestäsi paras Rocky Road makuyhdistelmä? 

-Såfin

9 kommenttia:

  1. Ooo namiii.. Me ollaan tehty ja mä oon tykännyt hunaja-pähkinöistä sielä seassa :) Haaveissa siintää chili-pähkinä versio :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaan sekaan voi laittaa vaikka mitä ja se on silti hyvää :) Chili toimisi mainiosti.. Namnam <3

      Poista
  2. Rocky road on niiiiiiiin hyvää! Mä tykkään laittaa siihen lakua, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä, MmmMMmmMM! Jos tota söisin vain minä, niin laittaisin siihen vielä salmiakkia, ehkä turkinpippurimurskaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, laku voisi olla tosi hyvä! Lapset tykkää :) jos itse saisi syödä koko satsin niin minä luulen myös että valitsisin jonkun voimakkaamman maun. Äh, tässä tulee jo uudestaan suklaanhimo! Hahaa :)

      Poista
  3. Nam! Tuo on herkkua! Meillä laitetaan yleensä joukkoon myös jotain suolaista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin herkkua! :) Suolaiset toimii kyllä makean vastakohtana. Meillä allergiat estävät esim. pähkinöiden käytön, mutta digestivekeksit ovat onneksi vähän suolaisia! Ehkä voisi kokeilla joitain tuc-keksejäkin ;)

      Poista
    2. Popcornit on helppo lisätä myös ;)

      Poista
  4. Oi nää on niin <3 <3
    tehtiin joulun aikaan semmosta johon laitettiin cashew-pähkinää, piparia, ja vaahtokarkkeja, oli kyl niin hyvää :) Mut suklaahan on aina :D
    nimim. haaveilen vaan :D

    VastaaPoista
  5. Olen joskus maistanut, mutta en koskaan itse tehnyt. Pitäisikin kokeilla... Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista