2020/01/08

Heurekassa

Joululomalla on kiva tehdä sellaisia asioita joille ei normaalissa arjessa ole ollut aikaa. Meidän joululoman yksi kohokohta oli Heurekassa vieraileminen. Kun aiemmin syksyllä olimme Tallinnassa Sähkömuseossa huomasimme, että meidän pojista on kuoriutumassa kunnon tiedemiehet. Heurekassa tätä teemaa on kiva jatkaa. Pääfokus Heurekan nykyisessä näyttelyssä oli jättimäisissä dinosauruksissa, mutta me innostuimme kovasti myös aivojen toimintaan liittyvästä näyttelyosuudesta jossa sai testata aisteja, pelata, tanssia ja muuten vain tutustua aivojen toimintaan. Koko näyttely oli tehty pilke silmäkulmassa ja kierroksen alussa ryhmät saivat mukaansa omat "aivot narikasta" - aidon suuruiset ja painoiset aivon muotoiset "muistitikut". Jokaisen testipisteen kohdalla omat "aivot" asetettiin lukulaitteelle ja tehtävä ilmeni näytölle. Pojat pomppivat innokkaina suorittamassa alueen tehtäviä ja naureskelivat aikuisten hassutteluille..

Tällä kertaa kävimme myös ensimmäistä kertaa koskaan koko porukalla Planetario-elokuvassa. Aiemmin meidän kuopus on ollut liian pieni, sillä leffateatteriin on ikäraja. Se oli poikien mielestä jännittävää ja itse tykkäsin taaksepäin kallistuvista leffatuoleista joihin helposti olisi voinut nukahtaa. Hehe. Elokuvan teema oli merenalainen elämä ja saimme nähdä miten elämä on saanut alkunsa yksisoluisista eliöistä. Pojat jaksoivat juuri ja juuri katsoa vajaan puolen tunnin mittaisen näytöksen. Kun poistuimme salista huomasimme että joku oli nukahtanut tuoliinsa. En yhtään ihmettele.

Itse dinosaurukset olivat jännittäviä mutta itse olisin toivonut, että niitä olisi ollut hieman enemmän. Nyt näyttely jäi jotenkin vähän pieneksi, vaikka dinosaurukset tietenkin olivat hienosti tehty ja varsin jättimäiset. Dinosaurukset liikkuvat hitaasti, avaten suitaan ja heiluttaen häntiään. Alueella tuli välillä yö ja välillä myrsky - se toi kivaa vaihtelua ja sai poikien mielikuvituksen liikkeelle. Jännittävintä tässä näyttelyosuudessa oli poikien mielestä se kun saivat koskea oikeaan kivettyneeseen dinosauruksen kakkaan. Se jaksoi naurattaa vielä myöhemmin. Tämä kyseinen näyttely on esillä Heurekassa 15.3.2020 asti ja suosittelen ehdottomasti vierailemaan täällä jos tieteet kiinnostavat.

Milloin sinä olet viimeksi käynyt Heurekassa?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti