2020/03/25

Oliivileipiä 20 minuutissa

Me olemme laatineet pitkän listan ideoista ja viihdykkeistä joita voimme toteuttaa nyt kun meillä on enemmän aikaa arkisin perheen kanssa. Normaalistihan meidän illat täyttyvät poikien liikuntaharrastuksista ja kavereiden tapaamisesta. Nyt tilanne on toisin. Päätimme eilen, että tekisimme ruuaksi kasviskeiton ja että olisi kivaa syödä tuoretta leipää sen kanssa. Koska lapset olivat jo tässä vaiheessa melko nälkäisiä, meillä ei ollut aikaa kohotella sämpylöitä. Sen sijaan muistin yhden reseptin jonka avulla joitain vuosia sitten teimme pikaleipiä joita ei tarvinnut kohotella. Pienen etsinnän jälkeen löysin reseptikirjan ja kyseisen ohjeen. Tällä reseptillä valmistuu todella hyvät ja maukkaat leivät pika-aikataululla. Ja ohje toimii vallan hyvin myös ilman oliiveja, me jätimme oliivit pois puolesta taikinasta. Nämä lämpimät leipäset tai sämpylät olivat hitti. Nautittuna pienen voinokareen kanssa, nämä leipäset kruunasivat meidän kasviskeiton. Nam. 

Oliivileipäset
(Neljälle)

Tarvitset: 
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1,75 dl maitoa
0,5 dl rasvaa (esim öljyä, sulatettu voi tms.)
1 dl oliivisiivuja

Tee näin: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää joukkoon maito ja rasva sekä oliivit. Nosta lusikalla taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Takinan tulisi olla hieman löysää, eli ei yhtä "kuivaa" kuin esim. sämpylätaikina olisi. Voitele ennen paistamista leivät maidolla. Paista uunissa 12-15 minuuttia, tai kunnes leivät ovat saaneet kauniin keltaruskean värin. Levitä voita päälle tai nauti sellaisenaan. 

Me teimme reseptin kaksinkertaisena, toisen puoliskoisen ilman oliiveja. Oliivit voi myös korvata esim. fetalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. 

Mitä te aiotte leipoa tänä keväänä? 

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti