2018/06/26

Myrskyä ja muita juhannusjuttuja

Heipparallaa. Kivaa olla koneen ääressä pitkän viikonlopun jälkeen. Tämä on ensimmäinen viikonloppu neljään vuoteen kun en kertaakaan avannut blogger-työkalua jolla tätä blogia kirjoitan. Se voi tarkoittaa vain yhtä asiaa, minulla on ollut niin paljon muuta kivaa ajateltavaa, ettei koneella oleminen ole tuntunut ajankohtaiselta. Torstaina me ja kolme kaveriperhettämme suuntasimme meidän mökkisaareen joka sijaitsee Näsijärvessä Tampereella. Siellä meitä odotti lasten isovanhemmat jotka ystävällisesti olivat tehneet ruokaa koko meidän 17 hengen porukalle. Myös sauna ja palju oli hyvässä vauhdissa lämpenemässä kun saavuimme perille. Kaikki seitsemän (alle kouluikäistä) lasta ujostelivat hieman ensikohtaamisen yhteydessä mutta täysi vauhti oli saavutettu jo alta aikayksikön. Onneksi meillä on saaressa iso trampoliini. Hihii..

Meidän koko juhannusviikonloppu pyöri pitkälti ruokailun ja yhdessäolon ympärillä. Olimme etukäteen leiponeet jälkkärit valmiiksi, mutta tällaiselle porukalle ruuan valmistaminen vei silti suuren osan meidän viikonlopusta. Onneksi itse rakastan ruuanlaittoa ja jos siinä lomassa voi juoruilla viinilasi kädessä niin päivä ei voi mennä pieleen. Lasten takia turvauduimme melko perusruokiin. Lauantaina meillä oli kuitenkin hieno juhannusillallinen jonka aloitimme skoolaamalla hattarakuoharilla. Juhlaillalliseen kuului tietenkin mm. kalapöytä ja yön yli marinoitua possua. Ruokailukierrosten välissä kävimme maatilalla hakemassa tuoretta maitoa lettuihin, järjestimme metsäolympialaiset ja kävimme kalassa. Lapset olivat aiiiivan innoissaan kalasaaliista ja katselivat silmät pyöreinä perkaamista.

Iltaisin kävimme vuoron perään saunavuoroissa, lapset ensin ja myöhemmin illalla ja yöllä vielä miehet ja naiset. Perjantaina solmin saunavihdan, mutta samana päivänä saareen nousi kunnon myrsky. Sinä iltana myös saunominen meni hieman penkin alle. Auki jäänyt saunakiukaan luukku oli viilentänyt koko saunahuoneen ja kun me naiset istahdimme lauteille siellä oli enää 35 astetta. Kun siirryimme paljuun tuuli niin kovaa ettemme kuulleet toistemme puhetta. Saunakokemuksen kruunasi myrksyn tukkima vesilinjasto. Nauroimme vedet silmissä meidän juhannustaikaa täynnä olevalle saunakokemukselle. Hahaa. Onneksi muina iltoina saimme nauttia hyvistä löylyistä ja teimme jopa hemmottelevat kasvonaamiot itsellemme. Ja tällaisista "ei mennyt niinkuin Strömsöössä"-kokemuksistahan ne parhaat tarinat jäävät mieleen.

Kaikenkaikkiaan meillä oli tosi onnistunut juhannus. Kiitos kaikille kanssajuhlijoille!

Miten sinun juhannus meni?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Oi, teillä on varmasti ollut hauska ja vauhdikas juhannusviikonloppu :D Meillä on mökillä kertalämmitteinen kiuas, mutta myrskytuulen vuoksi saatiin lämmittää kyllä se uudelleen. Vähän harmitti sunnuntaina kotiin lähteä, kun saunan ovella kävi kutsuva hönkäys :)

    VastaaPoista