2015/11/17

Tervetuloa Riisipuurolle

Eilen töiden jälkeen innostuin keittämään riisipuuroa. Jep. En koskaan aiemmin ole keittänyt näin vaativaa puuroa ja kyllähän se vähän jännitti. Oivalsin, että riisipuuron keittämiseen liittyy monia mielikuvia. Muutama näistä on "kunnon emäntä" ja "hyvä äiti". Kyllähän kunnon emäntä puuroa osaa hämmentää..? Hahaa.. Noh, nämä mielikuvat ei oikeastaan ollut syy miksi ryhdyin moiseen projektiin, vaan ehkä muistat kun aiemmin syksyllä haaveilin siitä, että leipoisin kotitekoisia karjalanpiirakoita. Ja niitähän varten tarvitaan sitten sitä kunnon riisipuuroa. 

Ennen kun kerron miksi meidän karjalanpiirakanleipomiset eilen muuttuikin puurojuhliksi, haluan korostaa, että minä en tosiaankaan ole ollut mikään ahkera puuronkeittäjä. Kokemustunteja tällä saralla on siis toisin sanoen melkoisen vähän. Toinen lieventävä asiahaara on se, että harvoin luen mitään ruokaohjeita loppuun asti, vaan aloitan ohjeen alusta (pahaa aavistamatta) mitä seuraavassa vaiheessa tulisi tehdä. 

Reseptin kohdassa yksi neuvottiin siis keittämään kaksi desiä riisiä ja kaksi desilitraa vettä kunnes vesi on imeytynyt täysin. Tuumasin, että tämä kuulostaa aika pieneltä määrältä. Laitetaanpas koko paketti riisiä. Sitten kun se koko paketti puuroriisiä oli kiehunut siinä hetken, luin seuraavan kohdan: lisää litra maitoa jokaista 2 desiä puuroriisiä kohti. Anteeksi MITÄ - litra?! Eli tyhjensin sitten kutakuinkin kaikki maidot meidän jääkaapista tähän puuroon ja totesin, että emme koskaan tule leipomaan näin paljon riisipiirakoita. Meinasin tukehtua nauruun. 

Kutsuimme sitten lasten Mummon ja Vaarin puurojuhlille ja unohdettiin se leipominen. Että näin. Ehkä leivon niitä karjalanpiirakoita sitten joskus ensi vuonna?! Hahaa..

Oletko sinä koskaan leiponut karjalanpiirakoita itse?

-Såfin

PS. Puuro oli oikein onnistunutta ja maistui lakkojen kanssa aika kivalta.. 

9 kommenttia:

  1. Hihii :D voi hassua sua <3
    Me ei olla tehty karjalanpiirakoita itse mutta haaveissa on :) riisipuuroja oon kuitenkin saanut hämmennellä säännöllisin väliajoin kesät talvet n. 10 vuoden ajan. :D pitää myöntää et se on oikeen mun bravuuri :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsihii :D Luulen, että näiden piirakoiden tekeminen on monella haaveissa. Hyvä, että hanskaat tuon puuron, siitä ei sitten ole pitkä matka karjalanpiirakoihin <3

      Poista
  2. Meilläkin syötiin eilen riisipuuro, mutta laiskana tein sen uunissa. Tai ihanaksi pannukakkupuuroksi isompi pojista sitä kutsuu :) Karjalanpiirakoita tein kerran, mutta ei edes aidolta karjalaismammalta peritty kaulin auttanut niistä edustuskelpoisia yksilöitä saamaan. Onneksi maku on se tärkein :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama menuu siis :D.. Oi, sinulla on sellainen oikea tunnearvolla ladattu kaulin. Ihanaa. Olen kyllä samaa mieltä siitä, ettei niiden nyt tarvitse olla mitenkään hienoja. pääasia kai on että maistuu hyvälle! <3

      Poista
  3. Nam, puuro näyttää kerrassaan herkulliselta!

    Anoppini on ystävällisesti opettanut karjalanpiirakoiden saloihin - eli joitakin kertoja niitä on ajeltu kotosalla. Omat rypytykset on vähän niin ja näin, mutta hui hai, kunhan kuori on rapea ja maku kohdillaan ;D

    PS. Löysin vasta äsken blogiisi. Näyttääpä kivalta - jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä hyvää puuroa, pitkästä aikaa. :) Salaa kadehdin teitä jotka on saanut tällaista opastusta kädestä pitäen. Hihii. Itse yritän parhaani mukaan lueskella tuolta "interwebistä" ohjeita ja vinkkejä tällaisiin projekteihin.

      Kiva kun löysit ja tervetuloa mukaan! <3

      Poista
  4. Hahhaa :D ihana <3 En ole edes haaveillut tekeväni itse karjalanpiirakoita mutta riisipuuroa kyllä tulee keiteltyä silloin tällöin, tietysti haudutuskattilalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D.. Hei, riisipuuro on jo puoli karjalanpiirakka, eikös?! Hahaa.. Meillä ei ole haudutuskattilaa. Sellainen olisi kyllä kätevä. Tämä puuro syntyi siis ihan perinteisesti hämmentämällä ja vahtimalla!

      Poista
  5. Nauroin ääneen :D:D Mäkin oon just tollanen, ja sama juttu on käsitöissä. Aina ohjeessa lukee, että lue koko ohje alusta loppuun ja aloita vasta sitten. Minä: silmäilen englanninkielisen ohjepumaskan läpi ja aloitan kuin mikäkin tietäjä. Todennäköisesti vielä mietinkin, että mikä tässä nyt muka on niin vaikeeta ja aina lopussahan se kostautuu jotenkin ja joudun soveltamaan :D

    Ihanan näköistä puuroa kyllä! Mä teen aina uunipuuroa, se on niin helppoa eikä tarvi koko ajan olla hellan ääressä.

    VastaaPoista