2019/02/13

Enemmän kasviksia: Portobello-Halloumi pyttipannu

Huomaan, että yhä useampi ihminen ympärilläni suosii kasvisruokaa. Ei niin, että olisivat jättäneet lihan kokonaan, mutta pääpaino ruokavaliossa on siirtynyt kasvispohjaisiin ruokiin. Minusta se on hienoa. Olen itse aina tykännyt kasvisruuasta, mutta en koskaan ole ollut valmis luopumaan lihasta kokonaan. Nykyään on enemmän ok olla sekasyöjä kuin koskaan aiemmin. On hyväksyttävää valita kasvisruoka vaikka syö joskus myös lihaa. Hauskaa on se, että vielä edellisessä työpaikassani n. viisi vuotta sitten oli työpaikkaruokala jossa kasvisruuan kohdalla oli kyltti "ethän ota kasvisruokaa jos et ole kasvissyöjä". Nyt minua suorastaan naurattaa tämä kyltti. Miksi ei saisi silti suosia kasvisruokaa ja joskus valitsee lihavaihtoehdon? Ehkä tämäkin ruokala on muuttanut tapojaan mukaillen nykymaailman trendejä. Oli miten oli, me toimimme kuitenkin juuri haluamallamme tavalla. Olemme alkaneet kokeilemaan uusia kasvisruokaresepteja entistä enemmän ja tänään halusin jakaa teidän kanssa yhden hitti-reseptin, nimittäin Portobellosieni-Halloumijuusto pyttipannun. 


Portobello-Halloumi pyttipannu
(n. 8 henkilölle)

2 isoa portobellosientä
1 vihreä/punainen paprika
1 iso sipuli 
250 gr halloumijuusto
n 1,5 kg kinteää perunaa
Oliiviöljyä
Chili & paprikajauhetta
Yrttisuolaa (meillä äitini tekemää), pippuria ja muita lempimausteita

Lisäksi: 8 kpl kananmunaa, tuoreita yrittejä.

Tee näin: Kuori ja keitä perunat ja anna niiden jäähtyä. Pilko jäähtyneet perunat pienempiin osiin. Paista pilkottu sipuli ja paprika öljyssä. Putsaa sienet harjalla ja pilko pienempiin osiin. Lisää sienet, paprikajauho, chiliä ja pippuria pannulle ja paista seos. Pilko vielä halloumi ja lisää se sieni-sipuli-paprika seokseen. Paista kunnes juusto alkaa pehmittymään. Lisää lopuksi vielä pilkotut perunat ja kaada loraus öljyä päälle jotta mausteet leviäisi paremmin perunoihin. Mausta lopuksi vielä suolalla. Lisukkeeksi sopii paistetut kananmunat ja tuoreet yrtit. Nam!

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti