2019/02/06

Värikästä jäätaidetta

Meidän pojat ovat aina tykänneet askartelemisesta. Olen kuitenkin huomannut, että tällaiset askarteluhetket ovat olleet aika vähissä meidän perheessä viime aikoina. Askartelu ja luovuus on tietenkin yhdistetty rauhallisiin yhteisiin hetkiin ja harrastusten ja muiden kiireiden vallatessa meidän perheen aikataulun askartelulle on jäänyt vähemmän aikaa. Kyse on kuitenkin tahdosta ja asioiden tärkeysjärjestyksestä. Nyt kun tässä kuussa yritämme olla ostamatta mitään saimme kuopuksemme synttärijuhlavalmisteluille kivan pienen haasteen kun suunnittelimme koristeluja jotka sopisivat hänen valitsemaan väriteemaan. Emme voineet lähteä kukkakauppaan niin kuin normaalisti olisimme tehneet joten päätimme, että kukkien hankkimisen sijaan tekisimme värikästä jäätaidetta meidän ulkoportaille..



Tätä projektia varten me pesimme viilipurkkeja ja täytimme ne vedellä. Sen jälkeen valitsimme mahdollisimman värikkäät vesivärit ja lähdimme sekoittamaan väriä purkkeihin. Meidän kuopus oli oikein innoissaan projektista ja jaksoi toteuttaa nämä alusta loppuun ihan itse. Ehkä se, että kyseessä oli hänen omat juhlat edesauttoi jaksamista. Hihii.. Kun värit olivat valmiit laitoimme viilipurkit ulos pakkaseen ja vuorokauden jälkeen irroitimme ne purkeista ja asettelimme porrasaskelille meidän ulko-oven edustalle ikään kuin tervehtimään vieraita tervetulleeksi meidän värijuhliin. Tämän pienen projektin myötä muistin miten kivaa meillä on ollut meidän askarteluprojektien parissa. Pitääkin yrittää jatkossa tsempata vähän tämän suhteen. Onneksi lapset saavat sentään askarrella koulussa ja päivähoidossa joten ei tarvitse potea niin huonoa omatuntoa.

Askarteletko sinä paljon lasten kanssa? Entä oletko tehnyt jää- tai lumitaidetta tänä vuonna?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Me pyritään askartelemaan säännöllisesti, mutta paljon lapset tekevät ilman ohjaustakin. Nyt pojilla on ollut hittinä jäätiilien teko, joista sitten ovat rakentaneet linnaketta, lattiaa, polkuja jne. Osa taitaa vaan harmillisesti olla jo lumeen kadonnut, mutta onneksi pakkasia vielä riittää :)

    VastaaPoista