2019/06/25

Juhannustunnelmia valokuvina

Me rakastamme juhannusta koko perhe. Juhannusta edeltävänä torstaina töiden jälkeen pakkaamme aina auton ja suuntaamme mökille. Samana iltana tai seuraavana päivänä sinne saapuu iso joukko meidän lempi-ihmisiä viettämään juhlapyhää meidän kanssa. Juhannus on sellainen esilupaus tulevasta kesästä. Vietimme myös tänä juhannuksena tiivisti aikaa ison porukan kanssa saaressa - joukossa oli pieniä, keski-ikäisiä ja vanhoja (+ yksi kilpikonna). Kaikki elimme neljä päivää pienenmoisessa kaaoksessa nauttien rennosta yhdessäolosta, järvivedestä, satunnaisesta auringonlämmöstä, saunasta, paljusta ja erityisesti hyvästä ruuasta. Lasten kanssa päiviä rytmittää ruokahuolto. Mutta ei se mitään, sillä tänä viikonloppuna saimme nauttia sellaisista herkuista, että oksat pois. Katoimme juhannusaattona juhlavan kalapöydän, ja toisena päivänä herkuttelimme tortilloilla. Jälkiruuaksi paistoimme lettuja, söimme mustikkapiirasta ja itsetehtyä jäätelöä. Namsk. Mutta juhannuksemme ei sujunut ihan mutkitta. Olimme hetkellisesti mm. haaksirikkoutuneina saaressa..



Samana iltana kun me saavuimme mökille tapahtui pieni onnettomuus. Vaari joka lähti hakemaan meitä rannasta veneellä sai pian huomata, että veneen moottoriin oli tarttunut köysi. Onneksi hän oli vielä lähellä rantaa kun moottori sammui ja yksi meidän ystävistä joka jo oli saapunut saareen aiemmin lähti pienellä soutuveneellä apuun. Soutuveneen kanssa pienen matkan taittanut kaverimme huomasi kuitenkin kauhukseen, että veneestä puuttui tappi. Hahaa.. Onneksi tilanne korjaantui, tappi löytyi lopulta ja köysi saatiin irroitettua toisen veneen moottorista. Tälle tilanteelle olemme nauraneet koko viikonlopun. Toiset hyvät naurut saimme, kun ystävämme oli askarrellut tuliaisiksi hauskan juomapeliviritelmän, jossa piti köysien avulla juoda tuoppi tyhjäksi koskematta siihen käsillä. Vitsit meillä oli hauskaa kun juoma läikkyi paidoille ja kilpailijat yrittivät hauskoin asennoin saada tuoppi tyhjäksi.  

Lapset viihtyvät aina saaressa. Meidän lapsilauma koostui 2,5-7-vuotiaista tyypeistä ja he liikkuivat paikasta toiseen kuin iloinen äänekäs lammaslauma. He saivat viikonloppuna ampua jousipyssyllä, askarrella käpykoristeita ja osallistua aarrejahtiin. Päivien kohokohta oli heidän mielestä kuitenkin uiminen ja paljuilu. He juoksivat edestakaisin kylmän järviveden ja paljun väliä niin kauan kunnes me pyysimme heitä syömään tai lämmittelemään. Hihii.. Me naiset taas viritimme itsellemme kasvonaamiot, kylvettiin pitkät hetket paljussa ja juteltiin. Kaiken kruunasi tietenkin valoisat yöt ja kauniit auringonlaskut. Mutta yksi on varma ja se on se, että kukaan meistä ei ollut innoissaan siitä, että yöt tämän jälkeen taas lyhenevät. Nythän se kesä vasta kunnolla alkaa. 

Kiitos kaikille kanssajuhlijoille ihanasta viikonlopusta <3

Miten sinun juhannus meni?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti