2019/06/06

Kesän paras itsetehty mehujäätelö

Kun selailin vanhoja kuvia meidän perhe-elämästä 4 vuotta sitten, muistin miten paljon silloin pidin kotitekoisista mehujäistä. Minusta oli kivaa kun pystyi soseuttamaan lempismoothien ainekset ja pakastaa ne jäätelöpuikoiksi. Koko perheen terveellinen herkku. Tai noh, ei ne mehujäät aina niin terveellisiä olleet, mutta usein. Hihii.. Nyt kun helteet rantautui Helsinkiin toissapäivänä päätin, että tästäkin kesästä tulee mehujäätelökesä. Otin heti tehtäväkseni testata uudenlaista mehujäätelöreseptiä. Pienen etsimisen jälkeen löysin meidän vanhat mehujäätelömuotit keittiön yläkaapeista ja aloin pohtimaan mieluista makuyhdistelmää. Päättelin, että minun pitäisi tehdä jotain ekstra-hyvää jotta saisin meidän pikkupojat uudestaan innostumaan kotitekoisista mehujäistä, edellisistä on jo niin pitkä aika. Pienen pohdinnan jälkeen sain päähäni makuyhdistelmän jota halusin lähteä testaamaan. Tällä kertaa tein banaani-veriappelsiini mehujäätelöä ja siitä tuli niin hyvää, että päätin jakaa teidän kanssa tämän helpon ja herkuliiset reseptin..

Kermainen Banaani-Veriappelsiini mehujää
(6 pientä annosta)
100 gr kevyt creme fraiche
1 iso banaani
1 ison veriappelsiinin raastettu kuori
1 ison veriappelsiinin mehu
tilkka appelsiinimehua

Tee näin: Pese ja raasta veriappelsiinin kuori suureen smoothiekoneeseen ja purista sen jälkeen appelsiinin mehut mukaan. Lisää joukkoon creme fraiche, banaani ja tilkka appelsiinimehua. Soseuta. Kaada seos mehujäätelömuotteihin ja aseta niihin tikut (Minä tykkään käyttää oikeita puutikkuja). Anna kovettua pakkasessa 4-5 tuntia. Syö helteisenä päivänä. Namsk.

Tykkäätkö sinä tehdä mehujäätelöitä itse? Mikä on sinun lempiresepti?

-Såfin

PS. kurkkaa myös resepti terveellisiin meloni-mansikkamehujäätelöihin

6 kommenttia:

  1. OOOOH!!! Varmasti aivan törkeän hyvää :D En ole koskaan tehnyt itse, mutta nyt on pakko testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Tään on kyllä hyvä! Kannattaa testata :D

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Eilen juuri mietin mehujään tekemistä, kun kaapista löytyi meidän mehujäämuotit.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne muotit kyllä ovat sellaiset että ne välillä putkahtavat esille kaapista ja muistuu taas mieleen mehujäiden tekeminen! :D

      Poista
  3. Nam, kuulostaa herkulliselle! Meillä usein kesäisin pakastetaan smoothieita mehujäiksi tai tehdään jäähilejuomaa vilvokkeeksi. Etenkin taaperolle tulee tehtyä paljonkin itse, kun hän ei vieläkään maitoa siedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothiet toimii tosi hyvin myös mehujäämuodossa tai miksi ei jäähilejuomana. Lasten mielestä nämä kaikki ovat tosi kivoja :D

      Poista