2016/07/25

Päivä Tammisaaren satamassa

Kerroin teille aiemmin kuinka vietimme meidän viimeisen lomaviikon veneillen Helsingistä länteenpäin kohti Turun saaristoa. Yksi meidän pysähdyspaikoista oli Tammisaari jossa yövyimme yhden yön. Tammisaaren satama on oikeastaan yksi kivoimmista paikoista jossa tähän mennessä olemme yöpyneet veneessä. Syy on yksinkertainen: Kivenheiton päässä satamasta löytyy yksi Suomen parhaimpia leikkipuistoja. Siinä on tietty fiilis kun merellä olet viihdyttänyt ja ylipuhunut lapsia käyttäytymään hienosti yli neljä tuntia ja rantautumisen jälkeen näet sen. Tattadaaa: valtava leikkipuisto, leikkiseuraa, karuselleja, kiipeilytelineitä, hiekkalaatikkoja - tilaa juosta. Piti kerran hieraista silmiä - luulin nimittäin ensin sitä kangastukseksi. Hahaa..



Tammisaaressa on paljon muitakin kivoja juttuja kuin superkiva leikkipuisto. Siellä oli ihanat maisemat, hiekkaranta, ravintoloita ja kauniita vanhoja puurakennuksia. Me kävelimme rantaviivaa pitkin, juttelimme, katselimme vanhoja autoja ja valokuvasimme. Törmäsimme sattumoisin myös tuttuihin meidän kävelyllä (mikä sattuma..?). Illan päätteeksi päädyimme syömään idylliseen rakennukseen joka oli ihan sataman tuntumassa ja jonka ikkunasta näimme suoraan veneelle. Saimme sieltä todella ystävällista palvelua ja vaikka heillä ei omassa keittiössä ollut vaniljajäätelöä, he hakivat lapsille pehmisjätskit viereisestä jätskikioskista. Pikkukaupungeissa on sitä jotain ihanan idyllistä! Tuetaan toisia yrittäjiä, ollaan ystävällisiä vieraille ja muutenkin meno on jotenkin rauhallista.. 

Oletko sinä joskus vieraillut Tammisaaressa?

-Såfin 

4 kommenttia:

  1. En ole, mutta nyt viimeistään se täytyy laittaa paikkalistalle. Pakko mennä ensi kesänä, sillä tuo leikkipuisto on koettava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti kannattaa käydä - tämä on kyllä jokaisen veneilijän ihanne pysähdyspaikka :)

      Poista
  2. Vau, vähänkö mahtavaa palvelua! Me joskus miehen kanssa mietittiin hänen kotiuduttua Hangosta, että olisi mukava lähteä veneettömänä ihan autolla kiertelemään rannikkoa. Suomessakin taitaa vaan olla vapaa-aikaan nähden liian monta paikkaa, jossa olisi kiva käydä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Autollakin olisi ihan käydä - päiväretki tällaiseen paikkaan on juuri sopiva ja voihan ranta-alueita kiertää ilman venettäkin! Siellä on aivan ihana tunnelma <3

      Poista