2018/03/13

Jännittävä retki Porkkalanniemen kärkeen

Olemme varsin aktiivisesti tänä talvena käyneet ulkoilemassa erilaisissa maastoissa. Meidän pitkäaikainen haave on ollut käydä Porkkalanniemen kärjessä katsomassa maisemia. Me olemme useasti kulkeneet meriteitse ohi Porkkalan selkää pitkin ja se on aina yhtä pelottava paikka veneilijöille. Avoimet merimaisemat ja pitkältä selältä nousevat aallot ovat suuria ja rajoittaa merellä liikkumista. Koska Porkkalan maisemat ovat varsin vaikuttavat etenkin tällaisten veneilyn harrastajien mielestä halusimme käydä katsomassa maisemia myös maalta päin. Olimme myös kuulleet, että alueella on hyvät puitteet päiväretkeilijöille mm. grillikatokset ja polttopuiden osalta. Muutama päivä sitten pakkasimme retkeilijöiden kamppeet muutamaan reppuun ja ajoimme automme parkkipaikalle luonnonsuojelualueen reunalle. Parkkipaikka sijaitsi puolustusvoimien rajatun alueen läheisyydessä Omsatuntiellä.

Ulkona oli retkipäivällämme varsin kylmä, melkein kymmenen astetta pakkasta. Olimme varautuneet kylmään säähän kunnollisella kerrospukeutumisella paksuilla hanskoilla ja istuinalusilla. Lähdimme liikkeelle parkkipaikalta kohti eteläisempää ulkoilualuetta ja lumeen oli kivasti kävelty pieniä polkuja joita oli helppo seurata. Metsässä näimme paljon eläintenjälkiä ja olimme jopa tunnistavinamme hirven jäljet lumessa. Luin jälkeenpäin, että alueella onkin todella paljon peuroja ja hirviä joten veikkauksemme osui ehkä kohdalleen. Lasten mielestä oli superjännittävää kiivetä kallioille ja kuunnella metsän hiljaisuutta ja erilaisia eläinten ääniä. Maasto oli hieman haastava ihan pienille lapsille, mutta meidän 4-vuotias selvisi kuitenkin (juuri ja juuri) siitä ihan itse.

Pienen vajaan parin kilometrin patikoinnin jälkeen meren suuntaan avautui aivan upeat maisemat. Jää oli riittävän paksu ja päätimme lähteä vielä jääkävelylle. Oli aika surrealistinen tunne seistä samassa kohdassa vetten päällä mistä olimme kulkeneet viime kesällä veneellä. Heh. Jääkävelyn jälkeen oli meidän retken kohokohta kun purimme reppujemme sisällöt ja laitoimme grillikatoksen tulipesään tulen makkaranpaistoa varten. Seisoimme tiiviisti yhdessä lämmittelemässä tulen edessä ja odotimme makkaroiden valmistumista. Tämä hetki siinä tulen edessä oli sellainen tiivistelmä siitä mitä minä omassa idyllisessä mielessä ajattelen perhe-elämän olevan.

Suosittelemme Porkkalanniemen luonnonsuojelu-aluetta retkikohteeksi kaikille jotka tykkäävät ulkoilusta! Maastot ovat ihanan vaihtelevat ja merinäköala oli ainakin näin talvella huikea. Voin vain kuvitella miltä tämä paikka ehkä saattaisi olla syyssäällä kun myrsy nostattaa aaltoja korkealle kalliolle. Ihan tosi kiva paikka.

Oletko sinä käynyt Porkkalanniemen läheisyydessä ulkoilemassa?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Teillä oli selvästi hauska retki :D Me ollaan nyt talvella tehty ihan pikkuisia retkiä vaan, kun nuorinta ei viitsi kauaa pulkassa istuttaa ja kantoreppu ei ole hänen suosiossa. Luonnon helmassa makkara vaan maistuu parhaimmalle eli ihan ilman retkiäkään ei olla maltettu olla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset retket ovat ihan parhaita, oli ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Tämä tietty kohde on ollut meidän todo-listalla jo pidemmän aikaa joten kiva, että saimme sen nyt vihdoin tehtyä. Oli tosi kiva paikka kyllä <3

      Poista