2018/03/01

Tee-se-itse: Viherseinä laatikoista

Tervetuloa maaliskuu! Näin ensimmäisen kevätkuukauden kunniaksi halusin tänään kirjoittaa kasveista. Viherkasvit ovat nimittäin tällä hetkellä todella suosittuja sisustuksessa. Itse rakastan kaikkia kasveja ja meidän omasta kodista löytyy kaikkea kaktuksesta yrtteihin. Minusta on tosi kivaa, että ihmiset tuovat palan luontoa omaan kotiinsa. Viherkasvit ovat jotenkin raikkaita ja osa niistä myös puhdistavat huoneiden sisäilmaa. Viime aikoina kasviratkaisut ja niiden avulla sisustaminen on ottanut aivan uusia muotoja. Joka puolella on saatavilla kasviasetelmia ja hienoja kukkaruukkutelineitä. Mutta jos sinä toden teolla pidät kasveista, niin ehkä kunnollinen viherseinä voisi olla oikea ratkaisu sinulle. Siskoni ja hänen miehensä toteutti viime kuussa todella siistin projektin jossa he kokosivat viherseinän laatikkorakennelman avulla omaan olohuoneeseensa. Koska myös itse olin super-innoissani tästä projektista sain ujon kyselyn jälkeen luvan kuvata ja esitellä heidän projektin täällä blogissani. Tällainen kaunis viherseinä sopii täydellisesti keskelle olohuonetta..

Tee näin: Tätä viherseinää varten laatikot löytyivät Bauhaus:ista. Laatikot olivat karheat ja niiden pintaa ei tarvinnut erityisemmin hioa maalaamista varten. Minusta tämä kaunis keltainen väri luo ihanan kontrastin vihreään värimaailmaan. Laatikot voi toki jättää myös käsittelemättä tai käyttää omaan sisustukseen sopivaa väriä. Tämän jälkeen laatikkojen sommittelu kannattaa suunnitella tarkkaan. Laatikot kannattaa esimerkiksi levittää lattialle ja mallata sommittelua ennen niiden kiinnittämistä seinään. Siskoni ja hänen miehensä koostivat tämän seinän hieman erikokoisista laatikoista jotka aseteltiin kauniiksi neliöksi. Laatikot ruuvattiin suoraan kiinni kipsilevyseinään ja siihen käytettiin myös kiinnitystulppia jotta ruuvit pitäisi paikoillaan laatikoiden ja ruukkujen painon. Kasvit aseteltiin lopulta laatikoihin niihin sopiviin ruukkuihin. 

Tämä seinä on minun mielestä niin bueno! Aloin ihan vähän haaveilemaan laatikko-viherseinästä myös meidän omaan kotiin..

Mitäs pidät tästä viherseinästä? Entäs onko sinun sisustuksessa paljon viherkasveja?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Upea viherseinä, ihanan vehreä kokonaisuus! Nuo laatikot ovat tosi hyvä toteutustapa. Minäkin haluan meille tällaisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vehreys nimenomaan! <3 Minustakin nämä laatikot tuovat superkivaa ryhtiä tälle viherseinälle! :)

   Poista
 2. Onpa hauska idea! Meillä kasvit ei juurikaan menesty kun kastellaan niitä joko kilpaa tai unohdetaan koko asia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuon kastelun kanssa saa olla tarkkana! :D Etenkin jos kasveihin porottaa aurinko. Itsellänikin olisi hieman parannettavaa sen suhteen. Heh..

   Poista