2019/09/13

Lasten synttärijuhlat oman kodin ulkopuolella - uhka vai mahdollisuus?

Olen sellainen stressaaja-tyyppi joka kokee paljon paineita juhlien järjestämisestä. Minulle on tärkeää että kaikki viihtyy ja juhlien aikana säntään ympäri kuin päätön kana ja yritän ylläpitää hyvää tunnelmaa. Tiedän, että stressaan osittain turhaa. Silti rakastan juhlien järjestämistä YLI KAIKEN. Kiireisen arkirallirumban keskellä on kuitenkin tänä vuonna ollut haastavaa löytää aikaa meidän esikoisen kaverisynttäreille jonne hän halusi kutsua kaikki luokan pojat ja muutaman kaverin jääkiekkojoukkueesta. Laskimme yhteen nimet listalla ja totesimme että poikia olisi 15. Hikipisarat nousi otsalleni kun mietin tätä n. 8-vuotista laumaa juoksemassa meidän kotonaan edestakaisin kiviportaissa, törmäilemässä oviin ja leikkimässä sotaa. Kaikella rakkaudella siis. (heh) Päätimme heittäytyä hulluksi ja ensimmäistä kertaa kokeilla jotain ihan uutta. Juttelimme esikoisemme kanssa ja päätimme yhdessä, että järjestäisimme kaverisynttärit HopLopissa.  Koko 8 -vuotisen uramme aikana vanhempina emme ole tehneet tällaista. Olemme aina järjestäneet perinteiset juhlat kotonamme. Ehkä oli korkea aika kokeilla jotain uutta?!

HopLopissa oli superhelppoa järjestää juhlat. En siis kertaakaan edes soittanut minnekkään vaan varasin vain mieluisan huoneen heidän verkkopalvelusta ja löimme lukkoon ajankohdan juhlille. Googlettelin keskustelupalstoja ja selvitin mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon tällaisia juhlia järjestäessä. Olin yllättynyt. Kaikkialla luki vain, että muistakaa ottaa mukaan kassi lahjoja varten. Ei muuta. Silti olin valmistautunut hikoilemaan ja säntäilemään ympäri, mutta EI. Arvatkaa mitä minä tein. Ohjasin lapset kassalle saamaan leimat ja katsoin kun lapsilauma katosi HopLopin käytäville. Jäin kahvilaan seisomaan suu auki. Minä järjestin juhlat mutta oikeastaan seisoin vain parin muun vanhemman kanssa juttelemassa. Minua nauratti. Hikinauha, uhreiluvaatteet ja tankkaamani vesi oli turhaa. Henkilökunta kuulutti hetken päästä juhlaseuruetta saapumaan avaruusteemaiseen juhlahuoneeseen ja kävi läpi säännöt.

Lapset olivat punaposkisia ja hikisiä hetken leikkimisen jälkeen. Heille upposi hyvin tilaamamme hampurilaiset ja pizzapalat.  Ehkä yksi syy hyvään ruokahaluun oli se, että olimme varanneet ruokailun alkavaksi vasta kl 18. Lisäksi tarjolla oli myös popcornia, karkkia, keksejä ja lopuksi jäätelökakkua. Hinnaksi näille juhlille tuli n. 25 €/lapsi. Verrattuna siihen, että olisimme järjestäneet juhlat kotona tämä tuli ehkä 30% kalliimmaksi. Silti minusta tuntuu, että se oli sen arvoista. Kun lapset ruokailun välissä karkasi leikkimään me vanhemmat isuimme synttärihuoneessa juomassa kahvia ja syömässä ylijääneitä hampurilaisia. Satunnainen juhlija tuli välillä kysymään missä vessa oli ja saisiko lisää juotavaa. Olin niiiiiin helpottunut. Tällaisten juhlien järjestäminen oli tosi hyvä juttu tähän meidän muuten niin hektiseen syksyyn. 

Olen ihan "all in" tämän tyyppisten synttärijuhlien järjestämisen suhteen! Meidän 8-vuotiaan viimeiset sanat ennen kun hän nukahti samana iltana oli "kiitos äiti ja isä, että sain järjestää tällaiset juhla". Aaaw. Lasten synttärijuhlien järjestäminen oman kodin ulkopuolella on todellakin mahdollisuus. Ihan huippua! Oma stressitaso oli 10% ja lasten hauskuustaso oli 120%. Aika hyvä combo. 

Onko teillä kokemusta tällaisista juhlista? Missä te olette järjestäneet juhlia?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti