2016/09/02

Uunissa tehdyt porkkanasipsit

Meillä on takapihallamme kasvimaa. Tai oikeastaan sellainen koko varaston seinän mittainen valtava istutuslaatikko. Citykasvimaa. Siihen istutimme alkukesästä salaattia, herneitä, porkkanoita ja muita kesäherkkuja. Herneet söimme jo aikoja sitten ja salaattia saamme edelleen jokaisen aterian kaveriksi. Nyt ajattelimme vihdoin nostaa myös loput meidän kasvattamista porkkanoista. Porkkana on ihan hyvä sellaisenaan mutta kaipasimme jotain uutta. Ajattelimme siksi perjantaiprojektiksi toteuttaa meidän versio porkkanasipseistä ja samalla teeskennellä, että ne olisi edes vähän terveellisimpiä kuin tavalliset perunalastut.. Hihii..

Porkkanasipsit uunissa
Porkkanoita
Öljyä
Sormisuolaa
Maizenaa
Dipiksi esim. avocadotahna, hummusta tai kermaviilipohjaista maustedippiä.

Tee näin: Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi siivuiksi. Mitä ohuempia siivuja, sen parempi. (Itse käytin hieman tylsää juustohöylää).  Liota viipaleet n. 1 tunnin verran vedessä jossa on teelusikalleinen Maizenaa. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Kuivaa porkkanasiivut paperilla tai pyyhkeellä kuivaksi. Pyöräytä porkkanasiivut oliiviöljyssä ja levitä uuniritilälle. Paista porkkanasiivut 13-14 minuuttia uunissa keksitasolla. Vinkki: laita uunipelti ritilän alle keräämään  porkkanoista tippuvan nesteen. Ole tarkkana kellonajan kanssa. Porkkanat palaa helposti, mutta liian lyhyeksi jäänyt paistoaika jättää lastut pehmeiksi. Meidän paksuimmat viipaleet jäivät hieman pehmeiksi 13 minuutin paistoajan jälkeen, mutta ohuet oli jo rapsakat. Ripottele lopuksi suolaa lastujen päälle.. Nam.

Ihanaa viikonloppua kaikille.

-Såfin

8 kommenttia:

  1. Nam! Meidän kasvimaalla iti vain kolme porkkanaa, mutta ehkä täytyy käydä kaupasta hakemassa pussi ja kokeilla näitä. Josko tässä olisi taas yksi muoto, jossa porkkana uppoaisi isommalle pojallekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä uppoaa kyllä lapsillekin :) Ja varmasti tulee hyvät myös ihan kaupasta ostetusta porkkanasta <3

      Poista
  2. Voi vitsi, täytyypä kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Oi kuulostaa hyvältä! Täytyy kokeilla 😊

    VastaaPoista
  4. oi, näitä täytyykin tehdä! kuopus on ihan hulluna porkkanaan kaikissa muodoissa :)
    http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ota ehdottomasti testiin! :) Porkkana on tosi hyvää!

      Poista