Kokeilimme ensimmäistä kertaa elämässämme tikkupullaa ja olemme aivan ihastuneita. Näin niitä uusia perinteitä syntyy. Hihii.. Meidän esikoinen teki mummon avustamana taikinan kohoamaan päiväunien ajaksi ja kun isi tuli herättämään lapset (ja äidin) päiväunilta, taikina oli valmis. Lapset pomppasivat ylös sängystä ja säntäsivät kohti meidän kotaa jossa tuli, taikina ja tikut odottivat paistajiaan. Tikkupullat kypsyivät 5-10 minuutin sisään riippuen miten lähellä hiillosta uskalsi pitää tikkuaan.
Meidän taikina tehtiin Marttojen reseptin ja on siis hyväksi todettu:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 tlk kuivahiivaa tai 2 tlk leivinjauhetta
1 tlk kardemummaa
1,5 dl maitoa
+ hilloa ja kermavaahtoa
+ sormen paksuisia puisia tikkuja paistamiseen
Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää maito ja mausta kardemummalla. (Anna kohota jos on aikaa). Tee taikinasta sormenpaksuisia pitkiä pötköjä ja kieritä tikun ympärille. Älä paista suoraan liekissä. Tiedät, että pulla on kypsä kun se irtoaa tikusta helposti. Nam!
Onko joku muu paistanut tikkupullaa tänä kesänä?
Onko joku muu paistanut tikkupullaa tänä kesänä?
-Såfin
Oii, me syötiin usein lapsena tikkupullia mutta ei ole koskaan tehty omien lasten kanssa. Tässäpä ideaa :)
VastaaPoistaMeille ihan uusi tuttavuus ja vieläpä melko terveellinen sellainen! :)
Poista