2014/11/08

Kun mörkö sai silmät

Meillä on tapahtunut jotain todella suurta. Meidän 3-vuotiaan esikoisen piirtäminen on edistynyt yhdessä päivässä noin 500%. Aikaisemmin meillä piirrettiin "monta väriä" ja ehkä mahdollisesti jokin "pitkä tie" = paljon värejä päällekkäin ilman sen kummempaa tolkkua. Olen monesti miettinyt, että pitäisikö kolmevuotiaan pikkuhiljaa opetella piirtämään esimerkiksi muotoja, mutta olemme antaneet hänen pysyä taitelijana ja antaa hänen itse päättää mitä piirtää. Piirtämisen lisäksi hän on tykännyt koristella piirrustuksiaan tarroilla ja leikata paperia hassuihin muotoihin.

Värikynät ja tussit ovat olleet meillä usein esillä ja hän on nauttinut papereiden värittämisestä. Jossain vaiheessa huomasin, että hän käytti paljon tummia värejä ja etenkin mustaa. Hölmönä äitinä huolestuin tietysti hieman, onkohan lapsella kaikki hyvin kun pitää mustasta? Jälkeenpäin ymmärsin, että hänen mielestä kontrasti valkoisella paperilla tuli hienosti esille mustan kanssa. Jokainen äiti voisi kai välillä yrittää olla analysoimatta kaikkia tilanteita, etenkin kun siihen ei ole tarvittavaa koulutusta.



Nyt on kuitenkin musta väri taas vaihtunut muihin väreihin ja viime viikolla aivan yhtäkkiä ilman mitään ohjausta tai edes vieressä istumista esikoisemme ryhtyi piirtämään mörköä isin leikkaamaan paperiin. Mörkö jolla on pyöreät silmät, suu, nenä ja myös raidallinen paita. Kun hän esitteli piirrustustaan meille vanhemmille meillä loksahti kyllä suut auki. Yhdessä päivässä hän sitten hoksasi, että näin sitä piirretään. 

Pieni askel ihmiskunnalle, mutta suuri askel hänen elämässään!

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti