2015/01/14

Projekti: ruokakaapit tyhjäksi

Ainakin kerran vuodessa huomaamme, että ruokakaappeihimme on kertynyt liikaa tavaraa. Juuri ostetut (oikeasti tarpeelliset) ruokatarvikkeet jäävät nököttämään pöydälle, koska kaapit ovat pullollaan niitä tavaroita, jotka on kantautunut kotiin kaupasta liian kevyin perustein: "oi, tuo näyttää kivalta - maistetaan". Taas kerran meidän on tullut aika tyhjentää keittiökaappeja ja tietysti myös pakastin. Olemme monesti aikaisemmin ottaneet tavoitteeksi saada ruokakaapit "tyhjäksi" ja vaikka se tuntuu työläältä, lopputulema voi olla monta uutta makuelämystä ja uusia testattuja reseptejä. Tämä projekti on tietysti myös kiva toteuttaa, ennen kuin ruuissa oleva parasta ennen päiväys on umpeutunut.



Yleensä tämä projekti kestää meillä noin kuukauden, eikä tässä kuitenkaan ole tarkoitus syödä purkkianjovista parin lasagnelevyn kera, vaan meidän strategia on ollut käyttää yksi olemassa oleva ruokatavara jokaisessa ruuassa. Koska rakastan listoja, toimivin tapa meidän perheessä on ollut listata ne ainekset jotka aiomme käyttää tulevana viikkona, ja sitten täydentää tulevat menyyt puuttuvilla aineksilla kaupasta. Hauskinta tässä projektissa on se, että yleensä käyttämättömät ruoka-ainekset ovat sellaisia joita emme syystä tai toisesta käytä arkiruuassa kovin aktiivisesti. Kaapista löytyy tällä hetkellä mm. erikoisia mausteseoksia, couscouspaketti, leseitä, risottoriisiä, marjahyytelöä jne. 

Let the eating begin.. nam!

-Såfin

PS. Herkkulaatikon tyhjentäminen saa kuitenkin tapahtua omassa hitaassa tahdissa, vaikka sielläkin on joulun jäljiltä hieman ylitarjontaa. Tarkoituksena ei nimittäin kuitenkaan ole itsemme lihottaminen..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti