2016/03/22

Meidän uusi lemmikki

Meidän kotiin on muuttanut lemmikki. Jippii! Se on usein kovin nälkäinen ja lapset tykkäävät siitä kovasti. Keräännymme kaikkina iltoina yhdessä sen ympärille ihmettelemään ja silittelemään. Sillä on paljon hampaita - eikä vielä varmuudella osata sanoa onko tämä paras lemmikki lapsille. Näin allergikkoperheeseen olemme kuitenkin varmoja, että se sopii. Se on sisäkuiva, eikä ei tarvitse ulkoiluttaa tai etsiä kotia lomareissujen ajaksi. Helppo yksilö on siis kyseessä. Meillä on toistaiseksi ollut hieman haasteita löytää sille mieluisaa ruokaa. Se on nimittäin lihansyöjä. Lihansyöjä jolle pitäisi syöttää hyvin hyvin pieniä paloja proteiinia. Olemme harkinneet jättävämme banaaninipun vähän liian pitkäksi aikaa pöydälle, jotta saisimme sille ravintoa. Hän on tässä - meidän  perheen lemmikki-lihansyöjäkasvi.. Hihii..

En tiedä onko teillä kokemusta tällaisista lihansyöjäkasveista? Minulla ei ollut, mutta on oikeasti hurjaa miten nopeasti se sulkee "kitansa" kun siihen lähettyville lentää sopiva uhri. Apua. Onneksi tämä lajike ei kasva niin isoksi kuin jotkut lihansyöjäkasvit amazoneissa, jotka hotkaisevat jopa hiiriä ja pieniä lintuja.. 

-Såfin

PS. Testailin näissä kuvissa minun kamerani uutta macro-objektiivia - pääsee aika lailla eri tavalla "lähelle".. 

18 kommenttia:

 1. Ihana :D Mullahan on tietty ollut tälläinen joskus teininä.. en muista mitä sille tapahtui.. Meidän pojilla on omia huonekasveja mutta olishan tämä nyt paljon makeempi kuin viirivehka ;D Katoinkin että oli kyllä hyvin "läheisiä" kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oli :) Ehkä unohdit syöttää sitä?? Hihii.. Joo, tämä on kyllä ehdottomasti meidän poikien lempparikasvi! <3

   Poista
 2. Tuollainen lemmikki onkin hurjan hauska :D Meillä ei kotona vastaavaa lemmikkiä ole ollut, mutta isommat lapset aina kukkakaupan kassalla sitä silmät loistaen ihastelevat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on - tämä oli itseasiassa meidän lasten isoäidin hankkima! Oli kyllä kiva ja erilainen lahja :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo, on kyllä vähän erilainen kukka! :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Jep! Sellainen vähän hurjempi kasvi! :)

   Poista
 5. HUI!!! :D Makee lemmikki!

  Huomasin upeat kuvat heti! Mikä objektiivi sulla on? Haaveilen itsekin uudesta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. on kyllä pelottava yksilö :)

   Sain aiemmin lahjaksi tämän uuden objektiivin jonka malli on Nikkorin 105mm f/2.8G.. Se on kyllä aika kähee.. Pitää vähän vielä treenata, ja alkaa olemaan sen verran painava objektiivi että käsi väsyy helposti.. hahaa.. :)

   Poista
 6. Ihana lemmikki! Munkin on pitänyt monesti tuoda meidän kotiin tuommoinen :) Mutta mikä teidän lemmikin nimi on? Musta se on ihan Pertin näköinen :D:D

  Ja mikä macrolinssi!? Kerro lisää, haluun kuolata kateudesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi muuten keksiä sille nimi, kun se nyt kerran lemmikiksi on nimitetty :) Hihii..

   Joo, olen kyllä todella iloinen mun uudesta objektiivista. Se on sellainen painava ja pitkä objektiivi zoomilla, tarkemmin sanottuna: Nikkor 105 mm f/2.8G. Harjoittelen vasta sen käyttämistä, mutta hyvältä vaikuttaa!

   Poista
 7. Wau, aika jännittävä, pelottava ja mielenkiintoinen :)

  Mutta kertakaikkisesti Magee:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minuakin kyllä vähän alkoi pelottamaan kun huomasin miten nopeasti sen kita sulkeutuu.. Hihii.. :)

   Poista
 8. Meidän pojilla oli vähän aikaa lihansyöjäkasvit. Saatiin tapettua ne aika nopeasti. :( Kivat kuvat olet saanut otettua. Itse mietin loittorenkaan ostamista. Vai pitäisikö sittenkin ostaa macro-objektiivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä toivon ettei tämä yksilö ihan heti kuolisi, mutta aika vähän proteiiniahan tähän aikaan vuodesta on saatavilla (vaikka en tiedä onko sellainen "syöminen" tälle kasville ihan pakollista)..

   Kyllähän näitä valokuvaukseen liittyviä tilpehöörejä voisi hankkia vaikka millä mitalla! Hihii.. :)

   Poista