2016/03/03

Minityypit suksilla

Meidän porukka ei ole ollut mikään ahkera hiihtäjä-perhe. Siihen pisteeseen tämä on mennyt, että meidän 4-vuotias ei siis koskaan (!!) ole hiihtänyt tai testannut suksia jalassaan. Mitä hän nyt ehkä korkeintaan on nähnyt suksia telkkarissa. Kaiken lisäksi meidän talvilomaviikko Åressa lähestyy ja hiihtostressi meinasi jo pukata päälle. Hahaa.. No onneksi tilanne kuitenkin ratkesi viime viikonloppuna kun pojat vihdoin pääsivät tekemään pienen hiihtolenkin. Sukset olivat sellaiset omiin kenkiin kiinnitettävät muoviset versiot, mutta kelpasivat meidän lapsille vallan mainiosti näin ekaksi kerraksi. Meidän suuri hiihtoelämys näytti sitten tältä..

Oikeastaan minä huokasin heti helpotuksesta. Hiihtäminen lähti sujumaan ihan luonnostaan. Meidän esikoinen otti ja lähti sukset jalassa kiertämään rataa ilman sen kummempia kehotuksia tai oppitunteja. Huuteli sitten sieltä, että mitä noilla sauvoilla pitäisi tehdä. Sitten meidän juuri 2-vuotias pikkuinenkin sai sukset jalkoihin ja sauvat käteen. Kolme sekuntia kesti kunnes hän heitti sauvat menemään ja lähti isoveljensä perään kiertämään rataa kuin mikäkin pro-hiihtäjä. Eli kertokaa siis minulle - ovatko lapset jo syntyessään parempia hiihtäjiä kuin mutsinsa?? Hahaa..

Miten aktiivisia hiihtäjiä teidän perheessä ollaan??

-Såfin

8 kommenttia:

 1. Meillä ei koskaan oikein kumpikaan vanhempi ole hiihtänyt. Mitä nyt enemmänkin aikuisiällä pari kertaa kokeillut. Ihan mukavaahan se on, mutta jotenkin kun siihen ei ole kasvanut, niin se ei tunnu omalta jutulta :) Meillä nuorempi poika ei ole kokeillutkaan hiihtosuksia ja vanhempi on kokeillut joskus. Tykkäsikin ja osasi se jotenkuten mennä. Enemmänkin tuo laskettelu vienyt pojan niin mennessään, että jos hän saisi päättää kummat suksen jalkaan laitetaan, niin se on varmasti ennemmin laskettelu- kuin hiihtosukset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy myöntää, että meilläkin on vähän sama tilanne, ettei me vanhemmat oikein olla innostuttu hiihtämisestä sen kummemmin. Minä kuitenkin ajattelin, että haluan suoda lapsillemme mahdollisuuden innostua hiihtämisestä kaikesta huolimatta. Ja sitten jossain vaiheessa heillä on edessä ne hiihtoretket koulun kanssa (joista itselleni on jäänyt traumat.. hahaa).. :)

   Poista
  2. Hahaa, mullakin on traumat alakoulun hiihtoretkistä :D Kaks hiutaletta kerkis taivaalta laskeutua asfaltille ni jo piti vetää sukset jalkaan.. ;)

   Poista
  3. Hahaa.. Jep! Valitettavan monella on tällainen kokemus koulun hiihtoretkistä :D

   Poista
 2. Hih, aivan ihania hiihtäjiä teillä <3 :D
  Meillä on kyllä ajoittain koviakin hiihtelijöitä mutta nyt tänä vuonna ei olla muuta kuin omassa pihassa testattu. Nyt ollaan Rukalla mutta tänne ei otettu kuin lasketteluvehkeitä mukaan (syynä suksiboksin uupuminen!! Semmonen pitäisi ehdottomasti hankkia). Onnikin pääsee huomenna eka kertaa mäkeen, jänskää :D !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä! Varsinaiset luonnonlahjakkuudet :) Ihanaa varmasti päästä "tosihommiin" siellä Rukalla! Muista ottaa paljon kuvia ja ehkä myös itse käydä vähän näyttämässä omia taitoja rinteessä <3

   Poista
 3. Meidän lapset on tähän saakka tehneet kaikkea muuta mieluummin kuin hiihtäneet. Kaikki muuttui tällä viikolla. Kolme vanhinta oli serkkujen mökillä su-ke. Yksi meinasi jättää jopa lähtemättömän, kun siellä kuitenkin hiihdetään. Takaisin tuli kolme himohiihtäjää! Heti torstai aamuna lähdettiin koko perheellä hiihtämään kun miehellä oli vapaapäivä. 8-vuotias kommentoikin, että ilman mökkilomaa hän ei olisi halunnut hiihtää. Eilen illalla käytiin sitten vielä ostamassa luistelumonoja, hiihtohanskoja, uusia sauvoja ym. Nyt pitää ottaa laduista ja lasten innosta kaikki irti! Mukavaa lomareissua!

  VastaaPoista
 4. Ihania hiihtelijöitä ♥ Meillä lapset tykkää hurjasti hiihdellä vaikken itse mikään hiihtoa rakastava olekaan. Hiihto on kuitenkin hyvää liikuntaa ja sellainen laji joita lapset tarvitsevat koulussakin, joten hienoa jos ovat siitä innostuneita :)

  VastaaPoista