2016/03/02

YLE:n backstagella

Arvatkaapa mitä? Sain kutsun osallistua YLE:n järjestämään perhebloggaajien iltaan, jossa pääsimme tutustumaan kaikkeen siihen mitä lähetysten taustalla tapahtuu ja illaan päätteeksi saimme myös istua yleisössä Marja Hintikka-Live shown ajan. Siis VAU!! Maanantai-iltana 10 innokasta bloggaajaa kokontui YLE:n tiloihin ja siellä meidät vastaanotettiin tervetuliaissmoothieilla. Pienen esittelykierroksen jälkeen lähdimme tutustumaan YLE:n backstageen. On sinänsä hassua liikkua tällaisen bloggaaja-porukan kanssa ja naureskelimme yhdessä meidän käyttäytymiselle. Ensin pitää ottaa kuvia ympäristöstä, siitä mitä nähdään, ketä tapaamme, mitä syödään tietenkään unohtamatta ne tärkeimmät: "the selfiet". Hahaa.. 


Saimme olla mukana lähetysstudiossa kun YleX:n Ida Karimaa teki uuden musiikin lähetystä ja yritimme pysytellä hiiren hiljaa spiikkien aikana. Koeistuimme sekä aamutv:n, että A-studion sohvia (minusta sovin siihen ihan kohtalaisen hyvin.. hahaaa), näimme maskeerauspisteet ja juttelimme mm. uutistenlukijan Marjukka Havumäen kanssa. Saimme tietää, että uutistenlukijat käyttävät pitkälti omia vaatteitaan lähetyksissä ja että maskeeraus voi kestää jopa 1,5 tuntia. Saimme myös ymmärtää miten suuri muutos se on ollut kun uutistenlukijat siirtyivät pois pöytien takaa lukemasta uutisia. Suomen kansalle paljastui samalla, että myös uutistenlukijoillakin on jalat!!

Kierrosten jälkeen meitä odotti vielä huippuillallinen ja maistelimme mm. batattisosekeittoa chorizo-pullilla, nyhtöleipää ja teriaki-lohta wasabitahnalla. Kaikki ruokalajit olivat toteutettu niin, että niitä voisi tarjota myös perheen pienimmille ja siitä saimme tosi kivoja vinkkejä myös kotiin. Nam. Ihan kuin tässä ei olisi tarpeeksi jo sisäistettävää siirryimme vielä katselemaan pian ilmestyvän Futis-vanhempien ensimmäistä vielä julkaisematonta jaksoa ja lopulta odotti illan kohokohta: Marja Hintikka Live show. 

Liveshow oli minusta erityisen jännittävä, sillä mitään ei voi peruuttaa. Kaikki valot, äänet, tekniikat ja jopa yleisökin pitää pelata yhteen. Koko illasta jonka vietin YLEn tiloissa jäi kaikin puolin jotenkin hämmentynyt olo (sanan hyvässä tarkoituksessa). Lähinnä olin siis yllättynyt siitä miten inhimillisiä kaikki tapaamamme henkilöt olivat, ihmisiä aivan kuten sinä ja minä. Ei vaan ne jotka työskentelevät taustalla, mutta myös ihan juontajat, uutistenlukijat jne. Kaikki vetivät niin rennoin ottein, onhan tämä kaikki telkkaritouhu heille arkipäiväistä - mutta meille katsojille niin erikoista ja merkityksellistä.

Kiitos ja kumarrus YLE:lle oikein elämyksellisestä illasta ja kiitos myös mukavasta seurasta kanssabloggajille!

19 kommenttia:

 1. Oi teillä oli varmasti ihan HUIPPU ilta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä! :D Ei ihan helposti unohdu <3

   Poista
 2. VAUU! Voi vitsit, mäkin tahtoisin joskus nähdä jonkun tv-kanavan tuotantoon ja päästä kurkistamaan mitä siellä takana tapahtuu, jotta ohjelma tulee sellaisena kotisohvalle kuin tulee :D Sulla on ihana tukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo, oli kyllä ehdottomasti tällainen ikimuistoinen kokemus. Ei ihan joka päivä pääse katsomaan mitä lähetysten backstagella tapahtuu! :)

   Poista
 3. Vautsi! Tuo oli varmasti elämys isolla E:llä :)

  VastaaPoista
 4. Kuullostaa kyllä mahtavalta, vitsit :) Mäki haluuun.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. :) Juu, oli kyllä aikalailla mahtavaa <3

   Poista
 5. Toi olis ollut niin kivaa! Hieno ilta varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno ilta! Erityisesti kun sai kaikenlaista uutta jännää tietoa telkkarilähetyksistä :)

   Poista
 6. Oli kyllä mukava ilta, ja oli hauska tutustua samalla! Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva treffata ja kiitos vaan seurasta! :D Mukavaa alkavaa kevättä teidänkin porukalle.. <3

   Poista
 7. Yhyy, mäkin sain kutsun tuonne, mutten päässyt..Koska imetän ja Hugo ei huoli pulloa, joten ei olisi pärjännyt koko aikaa isin kanssa. Ja olisin ollut koko päivän poissa pitkän matkan vuoksi. :/ Harmittaa kyllä todella. Mutta kiva että pääsit paikalle ja oli kivaa. :) Varmasti niin mahtava kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eeeii! ymmärrän kyllä harmituksesi <3 Tuo on vähän haastavaa aikaa, mutta kohta Hugo jo pärjääkin vähän pidempiä aikoja kun lisäätte kiinteitä ruokia. Ja ehkä voit myöhemmin ilmoittautua MHL-shown yleisöön ihan muuten vaan?? :)

   Poista
 8. No kukas se siellä kuvailee ruokia :D
  Oli huippis päivä. Oli myös kiva nähdä. Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. juu, tuo oli niin "tyypillinen" bloggari-hetki että oli pakko ottaa kuva mukaan postaukseen! Ja oli kyllä ihan todella huippu kiva ilta! Mukavaa kevättä myös sinne teidän jengille :D

   Poista
 9. Kuullostaa todella mageelta :))

  VastaaPoista
 10. Hei tosi hienoja kuvia sait tuosta päivästä! Oli kiva tavata tosiaan :)

  VastaaPoista