2020/11/10

Kokemuksia ja tuloksia 8 viikon starttikurssilta - Training for Warriors Vantaa

Kun työpaikkani oma kuntosali sulki ovensa viimeistä kertaa viime keväänä en ikimaailmassa uskonut, että sillä voisi olla tarkoitus. Tuntui surkealta jättää vanha tuttu treenipaikka taakseen. Silloin en arvannut, että vielä samana syksynä olisin näin innoissani uudestaan löytyneestä treenimotivaatiosta, mahtavasta ryhmäfiiliksestä ja niistä edistysaskelista jotka minä itse olen saavuttanut. Kaikki tämä on Training for Warriors Vantaa:n 8 viikon mittaisen starttikurssin ansiota. Kerroin aiemmin jännityksestäni ja siitä miten todella suuresti epäilin omia taitojani ja kuntoani lähtiessäni tähän touhuun. Jälkeenpäin ymmärrän miten turhaa tämä jännittäminen oli. TFW Vantaa:lle jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on. Heikkona, vahvana, iloisena, väsyneenä tai jopa välinpitämättömänä - lupaan kuitenkin, että tästä paikasta ei voi lähteä kuin hymy huulilla! Täällä kenenkään ei tarvitse hävetä omaa lähtötasoaan sillä kaikki me tiedämme, että meillä jokaisella on mahdollisuus kehittyä. Starttikurssi on hyvä tapa aloittaa treenaaminen. Kurssilla, kuten tavallisillakin tunneilla, treenataan ryhmässä ja jokaisella on treeneissä pari joka kannustaa ja tsemppaa. Se on suorastaan nerokasta - jokainen meistä tarvitsee joskus kannustusta. Meidän starttikurssilla muodostui nopeasti tiivis ryhmähenki. Alussa jokainen pyrki nöyränä takariviin ja kurssin lopussa jokainen seisoi selkä suorassa valmiina treeneihin, mieluiten eturivissä. Treenasimme kolme kertaa viikossa yhdessä samassa pienryhmässä. Alussa saimme halutessamme pitää uni- ja ruokapäiväkirjaa sekä käydä inbody-kehonkoostumusmittauksessa. Teimme myös lähtökuntotestit. Viikkojen saatossa näin kurssitovereiden huikeaa kehittymistä, tsemppaamista, yläfemmoja, tuuletuksia ja taputuksia. Hioimme tekniikoita ja saimme hyvät ohjeet miten eri liikkeitä voi skaalata itselleen sopivaksi. Joka kerta meitä vastassa oli iloiset valmentajat jotka uskoivat meihin, myös silloin kun emme itse uskoneet. Ne eivät tuijottaneet meidän liikakiloja tai liian heikkoja lihaksia vaan he näkivät meissä potentiaalin ja mahdollisuuden kehittyä. Ja niin me kehityimme. 

Itse koin käännekohdan omassa treenaamisessa viikolla 6. Ennen sitä olin tietenkin onnistunut treeneissä ja ollut mukana nostamassa painoja, hyppimässä haarahyppyjä ja toteuttamassa tarkkaan suunniteltua treeniohjelmaa. Mutta sillä viikolla tapahtui jotain. Meillä oli takana erittäin rankka sykettä kohottava treeni jossa työnsimme kelkkaa, heilutimme painavia köysiä ja syke hipoi maksimirajaansa. Edessä oli vielä viimeinen kierros korkeatempoista treeniä ja olin aivan loppu. Teki mieli luovuttaa - vanha minä olisi lopettanut siihen pisteeseen. Sillä hetkellä en uskonut selviäväni siitä viimeisestä kierroksesta kunnialla loppuun asti. Jostain syystä kaiken sen sparraamisen ja ryhmän kannustuksen avulla lähdin yrittämään - ja arvatkaa mitä: SELVISIN! Olin siinä hetkessä niin ylpeä itsestäni. Kehoon levisi jälkeenpäin endorfiinit ja tullessani maaliin kädet nousi kuin automaatiosta kattoon. Olin voittaja. Olin voittanut itseni. Sen jälkeen tiesin, että selviäisin melkein mistä vaan jos vain uskaltaisin yrittää. Se oli minun ahaa-elämys jota vielä tänä päivänä kannan mukanani treeneihin (ja myös muualle). 

Mutta miten sitten ne tulokset? Aloittaessani en pystynyt tekemään yhtään miesten punnerrusta, nyt teen kolme. Silloin tein minuuttiin 26 vatsalihasliikettä jota kutsumme knee-grabiksi, nyt teen samassa ajassa 34 kappaletta. Inbody-mittauksessa näin 8 viikon jälkeen olen karistanut useamman kilon puhdasta rasvaa ja saanut tilalle 600 gramma lihasta. Ennen kaikkea olen kuitenkin ylpeä omasta asenteesta ja meidän huikeasta jengistä ja valmentajista. Voin ilokseni myös kertoa, että tämä kaikki on vain alkua sillä kurssin loputtua liityin muiden taistelijoiden joukkoon ja jatkan treenaamista TFW Vantaan salilla. Niin päätti joka ikinen meistä starttikurssilaisista - se kertoo paljon. En usko, että päätös oli kenellekään vaikea.

Haluatko sinäkin mukaan? Pelottaako ja jännittääkö mutta samalla ajatus omasta harrastuksesta tuntuu houkuttelevalta. Ehkä kaipaat omaa aikaa, lisähaastetta treeneihin - tai kenties etsit paikkaa jossa tuntuu siltä, että olet aidosti osa isoa kannustavaa ryhmää? Heitän sinulle haasteen: tule testaamaan miltä treenaaminen meidän kanssa tuntuu. Training for Warriors salilla järjestetään säännöllisesti ilmaisia testitunteja ja ensi tammikuussa 11.1.2021 käynnistyy uusi starttikurssi. Lisää infoa saat maililla osoitteesta info(at)tfwvantaa.fi. Seuraa myös meidän iloista treenifiilistä instagramissa @tfwvantaa.

-Såfin

/Yhteistyössä Training for Warriors Vantaa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti