2020/11/19

Hauskat ruokapöytäkeskustelut lasten kanssa

Minusta on ihan parasta jutella koko perheen kanssa ruokapöydässä. Se on hetki jolloin yleensä jaamme kuulumisia ja lapset jatkavat sitten siitä kertomalla omia hauskoja juttujaan meille. Meidän pojista on tullut kunnon seurapiirimiehiä sillä osaavat aika hyvin jo liittyä mukaan ihan aikuisten keskusteluihin. On luonnollista, että minä ja isi-ihminen juttelemme jonkun verran myös työpaikan kuulumisia syödessä. Huomaamme miten tämä kotona työskentely on myös alkanut kiinnostamaan meidän lapsia. He ovat entistä innokkaammin kysymässä mitä me ja muut ihmiset tekevät työelämässä, miltä meidän päivät näyttää ja siitä mitä me oikein puhumme työkavereiden ja asiakkaiden kanssa. Olemme kummatkin isi-ihmisen kanssa rahoitusalalla ja teemme pääosin yritysten kanssa töitä - niinpä meillä on yleensä paljon alaan liittyvää keskustelua myös silloin kun kaikki olemme koolla ja lapsetkin ovat saaneet siitä osansa. Yhtenä iltana kävimme tähän liittyen aika hauskan keskustelun jonka halusin dokumentoida ja jakaa teidän kanssa. Saimme siitä oikein hyvät naurut..
Esikoinen 9vee: Isi ja äiti, mitä jos te vaihtaisitte työpaikkaa keskenään - osaisitteko tehdä toistenne työt?

Isi: Jaa, no oikeastaan ollaan äitin kanssa aika samoissa työtehtävissä eri työpaikoissa. Mutta aina uudessa työpaikassa olisi paljon tapoja ja asioita mitä pitäisi opetella vaikka osaisikin perusteet.

Minä meidän esikoiselle: Mutta miten sitten jos sinä tulisit meidän töihin? Mitä sinä tekisit? Osaisitko sinä esimerkiksi miettiä voiko lainaa myöntää jollekin?

Esikoinen 9 vee: Joo, aina pitää ensin sanoa, ettei ole rahaa mistä lainata.
 
Me: Naurahdetaan. 

Esikoinen 9 vee: Sitten varmistaisin, että se ei ole mikään punkkari joka haluaa ostaa energiajuomaa sillä rahalla. 

Me: Hyvä, on aina parasta varmistaa mihin lainattu raha käytetään. 

Esikoinen 9 vee: Sitten alkaisin kysymään milloin saan rahat takaisin. Koska jos ei voisi maksaa takaisin minä menisin hakemaan ne rahat takaisin. (dramaattista nyrkin paukuttelua)

Me: Hyvä lähtökohta, sanomme nauraen. Laina-ajasta on aina hyvä sopia. 

Esikoinen 9 vee: Ja sit olisiko muuta vielä? Hmm.. No tottakai varmistaisin missä se asuu, että tiedän mistä löydän sen tyypin. 

Me: Kyllä susta hyvä pankkiiri vielä tulisi. 

Hahaa.. Aikamoinen setti. Kyllä tuollaiselle osaamisella jonkun pienen perintätoimiston tai rahalainaamon perustaisi.

Mitä hauskoja keskusteluita teillä on viime aikoina käyty lasten kanssa?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti