2014/10/21

Yllätys takintaskussa

Meidän lähipuistossa kasvaa iso tammi. Ulkoilemme usein juuri tässä puistossa sillä se on meiltä niin lyhyen matkan päässä, että meidän 3-vuotias jaksaa kävellä sinne itse. Tällä kertaa ei keinuttu eikä laskettu liukumäkeä vaan nautittiin luonnosta ja jännistä asiosta kuten jäätyneistä lehdistä, kimaltelevasta tasapainottelupuusta ja maahan pudonneista tammenterhoista.


Sillä aikaa kun viihdytin meidän nuorinta vaunuissa meidän esikoinen sanoi, että hän valmistelee yllätystä minulle. Näin, että hän hääräsi tammen alla ja keräsi jotain taskuihinsa. Kun tulimme sisälle hän tyhjensi ylpeänä yli 20 tammenterhoa lattialle. Ne näytti todella hienolta meidän vaalealla parkettilattialla, mutta luonnollisesti emme voineet jättää niitä siihen kuopuksen syötäväksi. Päätimme, että pesemme ne ja laitamme esille lasikulhoon ihailtavaksi.. Muutaman päivän päästä niistä saa jälleen kivan ohjelmanumeron kun viemme ne takaisin oravan syötäväksi.

PS. Kuulin tuttavaperheeltä, että tammenterhot ovat myrkyllisiä. Tämä selvisi soittamalla myrkytyskeskukseen sen jälkeen kun heidän 3-vuotias oli popsinut poskeen muutaman  päiväkodissa... että näin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti