2015/03/15

Ideoita iltapalalle

Meillä on ollut hieman vaikeuksia keksiä meidän lapsille erilaisia iltapalavaihtoehtoja. Olemme viime aikoina sortuneet tarjoamaan heille melko samoja ruokia, ihan kyllästymiseen asti. En tiedä voiko lapset kyllästyä, mutta ainakin me vanhemmat voidaan. Samojen ruokien tarjoaminen varmasti johtuu siitä, että iltapalalla on yleensä aina myöhässä aikataulusta, eikä ole energiaa tapella ruokailun suhteen. Valitsemme usein helpoimman tien ja tarjoamme iltaisin niitä ruokia, jotka uppoavat lapsille ilman sen suurempaa taistelua. Meillä syödään useimmiten hedelmiä, jugurttia, leipää ja joskus myös muroja. Kyllästyneenä näihin olen viikon mittaan suorittanut "todella tieteellistä" tutkimusta ja kysellyt kaveriperheiltä mitä heillä syödään iltasin... 
Listalle pääsi tietysti paljon samoja ruokia kuten esimerkiksi hedelmät, jugurtit, puurot ja leivät. Tässä kuitenkin muutama joukosta poikkeava kiva vinkki iltapalaksi:

- Porkkanalätyt
- Dippikasvikset
- Makarooni-hedelmäsalaatti (Makaroonit keitetty mehussa)
- Kasvispyörykät
- Viiliä
- Grillimaissi (kesällä)
- Munakas
- Coctailtikut (lapset mukana tekemässä)
- Pitsaleipäset
- Smootiet
- Pähkinät ja siemenet yhdistettynä muuhun iltapalaan
- Kevyt sosekeitto raejuustolla

Kiitos kaikille teille jotka jakoivat omia iltapalavinkkejä!

-Såfin

1 kommentti:

  1. Meillä ei ainakaan ole kyllästytty, puuroon taisi jossain vaiheessa tulla tylsistyminen, mutta useimmiten tuntuu siltä, että tutut ja turvalliset rutiinit (myös iltapalan suhteen), takaavat Tyypille turvan tunnetta. :)

    VastaaPoista