2015/03/22

Pyöräilyä ja pyörtynyt tyttö lenkkipolulla

Pyörät esille ja menoksi! Kaivoimme keväisen sään kunniaksi esille poikien polkupyörät, sillä olimme sopineet pyöräilytreffeistä kaveriperheen kanssa. Pakkasimme pyörät takakonttiin ja lähdimme ajelemaan treffipaikkaan. Meille tuli kuitenkin mutkia matkaan, kun huomasimme istuessamme autossa, että lenkkipolun vieressä puun alla makaa nuori nainen täysin liikkumatta lenkkivaatteet päällä. Seisoimme liikennevaloissa ja ihmettelimme miksi kukaan ohiajava pyöräilijä ei pysähtynyt tarkistamaan tilannetta. Lopulta päädyimme ajamaan automme kävelytietä pitkin tytön luokse. Matalasta verenpaineesta johtuen hän oli pyörtynyt kesken juoksulenkkiä ja oli maannut siinä paikassa jo hetken ennen kuin sai apua. Kyyditsimme tytön kotiin ja siellä häntä odotti huolestunut isä. Loppu hyvin kaikki hyvin!


Kun lopulta pääsimme perille treffipaikkaan lapset olivat tietenkin innoissaan pyöräilystä. Huomasimme, että lapset on kasvanut talven aikana ja esikoisen satulaa olisi pitänyt korottaa melkolailla. Nuoremman poitsun vauvapyörä toimi edelleen enemmän rattaina kuin pyöräilyvälineenä. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut vaan lapset potkivat ja polkivat pyöräilyreittiä reippaasti eteenpäin. Kotona illalla pohdittiin vielä toisten auttamista ja esikoisemme, joka on erittäin kiinnostunut ihmisen anatomiasta halusi tietenkin ymmärtää myös mistä pyörtyminen johtuu...

Että tällainen päivä tällä kertaa!

-Såfin

2 kommenttia:

  1. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032019395521_uu.shtml

    VastaaPoista
  2. Hieman samanlainen tilanne.. :( Pohdimme, että ihmiset varmasti pelkäävät ottaa vastuuta tällaisessa tilanteessa. En ainakaan haluisi uskoa että johtuu siitä, että on "liian kiire"??

    VastaaPoista