2020/10/13

8 arkikuvaa

Meidän arkeen kuuluu tällä hetkellä tiiviisti etätyöskentely. Olemme kummatkin vanhemmat kotona päivisin ja istumme pitkälti puhelinpalavereissa aamusta aina sinne myöhäiseen iltapäivään asti. Tämä kaikki on johtanut siihen, että enemmän kuin mielellämme poistumme kotoa tekemään jotain iltaisin. Muuten näiden samojen seinien tuijottaminen käy oikeasti aika tylsäksi. Onneksi meillä on harrastukset ja ystävät sekä huikean paljon ulkoilumahdollisuuksia melko lähellä meidän kotia. Menneellä viikolla olemme tehneet melko paljon juttuja ja ajattelin, että sellainen pieni vilkaisu ihan meidän tavalliseen arkeen kuvien kautta olisi kiva. Olemme kävelleet Nuuksion metsissä ja kiivenneet siellä Klassarinkalliolle ihailemaan keltaiseen taittuvia syysauringon säteitä. Olemme shoppailleet ja hankkineet nuorimmalle tyypille Halloweeniksi hienon asun. Sen jälkeen hän ei ole lähtenyt talosta ilman kyseistä asua. Hahaa.. Vaikka olemme syöneet yllättävän paljon nyt kotona, joimme myös shoppaillessamme Jungle Juice Bar:ssa ihanat smoothiet. Tällainen pieni juttu voi tuntua aika luksukselta tavallisena arkipäivänä..
Kun arkirutiinit ovat kohdillaan tuntuu siltä, että viikot saavat omanlaisen struktuurin. Itseasiassa stressitasojen hallitsemiseen tällainen onkin suotavaa. Yllättävästi olen tasaantuneen arjen myötä huomannut muutoksen meidän lapsissa. Yhtäkkiä heillä on aikaa tarttua kirjaan tai keskittyä askartelemaan ruokapöydän ääreen vähän pidemmäksi aikaa. Se on kivaa. Viikonloppuaamuisinkin saatamme saada pienen 9-vuotiaan viereen sänkyyn. "Saanko lukea teidän vieressä?". Miten tuohon edes voisi vastata kieltävästi? Koti onkin nyt ollut ihan eri tavalla sellainen rauhallinen turvapaikka meille. Emme arkiviikkoisin kovin paljon ehditä nähdä tuttuja muuten kuin harrastusten kautta. On kuitenkin kivaa, että koko perhe on nyt löytänyt kivan liikuntaharrastuksen joka rytmittää meidän aikatauluja. Liikunta auttaa muutenkin jaksamaan. Meidän nuorin liittyi myös nyt jääkiekkojoukkueeseen ja nyt koko perheellä on vähintään kolmet treenit viikossa. Olen meistä todella ylpeä että pystymme tähän näin rennolla otteella ja hyvällä fiiliksellä. 

Nyt kun arkirutiinit ovat kohdillaan niin kodista huolehtiminen, pyykinpesu ynnä muut jutut hoituvat kuin itsestään iltaisin. Joskus päiväsaikaankin on hyvä pestä pyykkiä kun koneella oleminenkin pitää katkaista välillä. Kaikki ei tietenkään aina mene niin kuin suunniteltu. Joskus arki tökkii ja meilläkin suhataan kiireessä treeneistä toiseen lyhyellä varoajalla. Sen kuitenkin kestää kun peruspalikat on kunnossa. 

Miten teidän arki pyörii?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti