2020/10/20

Koko perheen metsäretki: Klassarinkierros Nuuksiossa

Me olemme tänä vuonna viettäneet enemmän aikaa luonnossa kuin koskaan aiemmin. Niin varmasti moni muukin. Joka viikko löydän itseni googlesta etsimästä uusia ideoita vaellusreiteiksi meidän perheelle. Meidän poppoo on tottunut kulkemaan maastossa, mutta kaikki matkat pitää mukauttaa perheen pienimmän mukaan. Reittien haastavuutta ja maksimipituutta määrittelee meidän 6-vuotias nuorin tyyppi. Olen jo suhteellisen varma omasta arviointikyvystäni siitä miten pitkiä reittejä uskallan valita. Hyvä arvio kunnollisille metsäpatikointireiteille on tällaisella perheporukalla se, että kulkuvauhti on n. 2-2,5 km tunnissa. Tämä siis silloin kun kulkee reiteillä jossa maasto on kohtalaisen haastava ja korkeuserojakin on. Eri asia on jos polut ovat erittäin paljon kuljetut tai jopa soralla päällystetyt. Silloin kulkuvauhti voi olla nopeampikin. Lapsille pitää toki olla varattu aikaa myös metsän tutkimiseen - sehän on se paras osuus. Meidän perheen 6-vuotias jaksaa kulkea n. 2 tuntia metsässä. Tämä pienellä evästauolla. Meidän 9-vuotias jaksaa vastaavasti jo aika paljon enemmän, ehkä n. 3-3,5 tuntia. Viime viikolla löysin taas mielenkiintoisen kohteen Nuuksiosta jota emme olleet kulkeneet aiemmin: Klassarinpolku. Se oli 4,9 km pitkä ja meidän perhe käveli (tutkiskellen metsää samalla) kyseisen reitin n. 2 tunnissa.. 
Klassarin polun alkuun pääsee käytännössä vain autolla. Osoitteessa Valklammentie 1 oli pieni pysäköintipaikka joka oli tarkoitettu tämän patikointireitin kulkijoiden parkkipaikaksi - se oli kuitenkin täynnä. Onneksi yksi pariskunta lähti juuri samaan aikaan kun saavuimme niin saimme auton mahtumaan. Hyvä niin sillä ne autot jotka olivat joutuneet jättämään autonsa tienvarteen olivat saaneet sakon tästä hyvästä. Kannattaa siis odottaa parkkipaikkaa! Meillä oli kassissa mukana juotavaa ja pientä evästä ja lähdimme hyvin mielin kulkemaan lilalla neliöllä merkittyä reittiä. Klassarinpolkua voi kulkea jalan, mutta en suosittele vaunukansalle, sillä paikkapaikoin oli paljon nousuja, kapeita kohtia ja haastavampaakin maastoa. Vauva kulkee siis parhaiten mukana kantorepussa. Kannattaa myös varata jalkaan kosteutta kestävät kengät, sillä märkiä kohtia ja virtaavia puroja on paljon. 

Klassarin reitti on todella kaunis luontoretkikohteeksi. Sen varrelta löytää mm. vanhaa metsää, ison kallion jolta näkymät metsän yli (Klassarinkallio), pieni järvi, puroja ja muutenkin todella paljon vaihtelevaa maastoa. Ihastuin itse etenkin virtaaviin pikku puroihin jotka pitivät ihanaa ääntä. Ehkä kaupungin melu on se jota mielellään lähden pakoon juuri tällaiseen paikkaan. Me tykkäsimme reitistä todella paljon. Emme löytäneet kovin paljon sieniä, vaikka kovasti yritimme pitää silmiämme auki. Se ei haitannut, sillä muuta katsottavaa oli paljon. 

Suosittelemme ehdottomasti tätä reittiä perheille jotka haluavat pakoon kaupunkia nauttimaan vaihtelevasta maastosta! 

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti