2020/10/21

Paras välipalavinkki: suolaiset pikku muffinssit

Meidän elämä on muuttunut lasten kasvaessa, tai tarkemmin sanottuna se mitä meiltä odotetaan löytyvän jääkaapista. Ensinnäkin ruokahalu lapsilla on huomattavasti paljon suurempi nykyään ja toisekseen ruokaa täytyy olla saatavilla kotioloissa paljon useammin. Meidän esikoinen tuleekin monesti kotiin suoraan koulusta, eikä hän saa välipalaa iltapäiväkerhoista niin kuin aiemmin. Olen tuskaillut uusien kivojen välipalojen keksimisessä. Ne samat banaanit ja leivät ei aina jaksa innostaa. Nyt viime viikonloppuna kokeilin aivan uudenlaista reseptiä, jossa yhdistyy kaikkien lasten rakastama muffinssi-muoto, mutta sen sijaan että se olisi makea, se onkin suolainen välipala. Sen lisäksi, että tämä kulkee hyvin mukana eväsrasiassa niin näiden leipominen on myös erittäin helppo ja hyvä tapa torjua hävikkiruuan syntymistä. Näihin voi käytännössä upottaa melkein mitä vain. Me päädyimme konservatiiviseen ratkaisuun jossa on sellaisia ainesosia joita meidän pojat varmasti syö. 


Helpot välipalamuffinssit: 
(meillä alla olevat määristä tuli 13 muffinssia)

- 150 gr kinkkusuikaleita
- 100 gr juustoraastetta
- 3 dl jauhoja
- 1 dl leseitä
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 2 dl (Kaura)maitoa
- 2 isoa kananmunaa
- 150 gr (luomu)kesäkurpitsaa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- Ripaus mustapippuria
- Persiljaa

Tee näin: Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita seokseen maito, kananmunat ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Raasta juusto, kuutioi kinkku ja raasta kasvikset. (Tähän toimii siis myös porkkana, pinaatti, paprika, juurekset yms). Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja jaottele muffinssiastiaan. Paista uunissa n. 30 minuuttia 175 asteessa. Ripottele lopuksi päälle vähän persiljaa. 

Näistä tuli tosi kivat - ihan varmasti tehdään useamminkin! 

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti