2016/03/07

Kätevä vinkki juhliin

Meillä vietettiin nyt viikonloppuna yhden tietyn isi-ihmisen valmistujaisjuhlia sekä lauantaina, että sunnuntaina. Mikäs voisi olla sen ihanampi tapa viettää viikonloppua kuin olla ystävien ja sukulaisten seurassa ja vielä lisäksi herkutella hyvillä ruuilla?! Täydellistä sanon minä. Ja kyllä toisaalta tällainen suuri rutistus vaatii myös kunnolliset juhlat. Näistä juhlista saatte kuulla lisää myöhemmin viikolla, mutta tässä vaiheessa halusin jakaa teidän kanssa yhden kätevän vinkin, nimittäin viini & kuoharilasien koodauksesta. Meillähän on aikalailla rajatusti kuohari- ja viinilaseja ja ongelmaksi on monesti koitunut se, että ihmiset kadottavat illan aikana oman lasinsa, eikä meillä ole käyttämättömiä laseja kaapeissa antaa tilalle. Pahimmassa tapauksessa pääsemme sitten tiskaushommiin kesken iltaa. Tällä kertaa päätin, että meidän (liian suurelle) washiteippikokoelmalle saadaan käyttöä ja merkattiin juomalasit yksilöllisillä erikuvioisilla teipeillä. Aika kätevää oli - en siis tiskannut yhtään lasia illan aikana! 

Juhlia järjestäessä olisi tosi kivaa jos voisi vaan keskittyä siihen hengailuun ja oleskeluun, mutta emäntänä/isäntänä oleminen tuo tietty siihen vähän haastetta. Me ollaan ehkä vähän pakkomielteisiä siinä, että pyrimme tekemään kaiken valmiiksi niin, että illan aikana ei tarvitsisi seistä keittiössä. Tai jos tarvii - niin ainakin kaikki on esivalmisteltu mahdollisimman paljon. Viimeaikoina olemme myös esim. tykänneet pitää juomia/pillimehuja esillä suurissa sangoissa, ettei kokoajan tarvitse kävellä jääkaapille..

Tällaisia toimivia järjestelyjä ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan ja nyt minua KIINNOSTAISI HURJASTI tietää jos teillä on jotain tällaisia pikku-niksejä jakaa? 

-Såfin

12 kommenttia:

 1. Olipas kiva koodaus-idea :) kiitos tästä!

  VastaaPoista
 2. Kiva idea nuo teippaukset! :) Onnea isi-ihmiselle suuresta saavutuksesta!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Jep, seuraaviinkin juhliin otan varmasti käyttöön! :)

   Poista
 4. Tuo on kyllä kätevä tapa :) Meillä on joskus lasten juhlissa merkattu lasten kertislasit tarroilla. Tai siis olen ostanut ihan perus kertiksiä, joista lapset saaneet sitten koristella mieleisensä tarroilla ja näin ne on erottanut myös toisistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kertislasejakin olisi kätevä teipata! Ne menee vielä herkemmin "hukkaan".. :)

   Poista
 5. Kiitos vinkistä! Tyylikkäämpi kuin pojan taannoisilla synttäreillä käytössä ollut tussi ja kertismuki. Tussilla siis nimi mukiin.

  VastaaPoista
 6. Ihan varmasti otan tämän teippikoodauksen käyttöön. Tosi kiva, helppo, ihana ja kaunis idea!

  VastaaPoista