2015/01/30

1-vuotias ilopilleri

Hip-Hip-Hooray, meidän perheen kuopus täytti 1-vuotta! Meidän kotiarki on nyt virallisesti kahden taaperon ja kahden vanhemman pyörittämä (nimenomaan tässä järjestyksessä). Meidän kuopuksen kunniaksi ajattelin kirjoittaa lyhyen tilannekatsauksen hänen lemppari ja inhokkijutuista. Jos vauvakirja jostain syystä jäisi täyttämättä*, niin täältä voidaan sitten kurkata faktat..

Minä osaan: Suukotella, taputtaa, vilkuttaa, nousta seisomaan keskellä lattiaa, kiivetä sohvalle/sängylle (varmaan myös puuhun jos minut annettaisi), ottaa askelia, käyttää pinsettiotetta, avata laatikkoja, sanoa mm. mamma, pappa, namnam, nousta ja peruuttaa alas portaita..
Minä rakastan: Minun parasta kaveria isoveljeäni, puhelinta, leipää, kahvikonetta, kaukosäätimiä, kylpemistä, tavaroiden repimistä alas hyllystä.  
Minä vihaan: Pukemista, syömistä, ei-sanaa, hyvän leikin kesken jättämistä. 
Lempilelu: Kaikki millä isoveli leikkii, lelupuhelin, soiva äänikirja, rakennuspalikat ja pikkuautot. 


(Photos by Lars Stormbom - Thanks!)

Aamulla kun hän herää, hän on heti kolkuttamassa meidän suihkun ovea ja sanoo kovaan ääneen osoittaen "täää, täää". Heti pitäisi päästä kylpemään. Aamupalapöydässä hänelle kelpaa vain smoothie ja ruisleipä "namnam". Pikakelauksena hänen touhut kodissa näyttäisi varmaan aika huvittavalta, pikavauhtia edestakaisin portaita, lelujen levittelyä, kengät ulos eteisen kaapista, kirjat alas hyllystä jne. Vähän niin kuin pikku-tornado, voitte varmaan kuvitella. Päiväunet hän ottaa mielellään kahdessa reilussa annoksessa ja ruokaa niin harvoin kuin mahdollista. Hän hymyilee enemmän kuin kukaan muu meistä ja on helposti perheen villein jäsen. Siinä tiivistetyssä muodossa kuvaus meidän ilopilleristä ja rakkaasta 1-vuotiaasta..

-Såfin  

PS. *olen kyllä tekemässä meidän kuopukselle omaa vauvakirjaa (ööö... ihan kohta). En halua syyllistyä siihen samaan mokaan, johon monet äidit sanoo syylistyneen: Vain ensimmäisellä lapsella on täydellinen vauvakirja, toisen lapsen vauvakirjaan on raapustettu strategiset mitat neuvolakortista ja kolmanellaa ei ole vauvakirjaa ollenkaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti