2020/05/13

Hei mökki!

Ai että. Tuntuipas kivalta vaihtaa maisemia välillä. Me päätimme lähteä mökille tekemään töitä ja kouluhommia nyt kun vielä etäopetus on käynnissä. Oivallus siitä että tämä tilanne mahdollistaa työskentelyn oikeastaan ihan missä vaan oli huikea ahaa-elämys. Normaalisti emme ehkä availe mökkikautta ihan näin aikaisin vuodesta, sillä onhan se sentään kesämökki. Yöt ovat kylmiä ja mökkejä saa lämmittää eri tavalla silloin kun ulkona on kylmä. Tänä vuonna teimme kuitenkin poikkeuksen ja lähdimme omia tuttuja kotiseiniä pakoon meidän mökkisaareen. Tänä vuonna talvi oli ollut niin mieto, että veneen lasku ja muutenkin mökkien lämmittäminen ja vesijärjestelmien käyttöönotto onnistui näin aikaisin. Mökkisaaressa ei ollut tapahtunut kummallisuuksia tänä talvena ja kaikki oli ennallaan. Saareen tultaessa minulle tuli välittömästi rento olo. Vaikka kädessä roikkui täysi läppärilaukku ja meidän esikoisen koulutavarat ja kirjat täyttivät kokonaisen ylimääräisen kassin oli silti kivaa lähteä pois kotoa. On ihan eri herätä aamulla keskeltä luontoa. Jotkut sanovat, että nukkuvat erityisen sikeästi hiljaisessa ympäristössä. Minä kamppailen aina unen kanssa kun vaihdamme maisemia - mutta siitäkin huolimatta oli tosi kivaa lähteä mökille. Samalla se tuntui jotenkin lupaukselta siitä, että kesä tulee myös tänä vuonna.

Viime vuonna uusimme mökillä laiturin, rakensimme terassille aitoja ja teimme pari muuta pientä korjausta vaativaa juttua. Tänä vuonna jatkamme paikkojen kunnostamista. Rakennamme kulkuväyliä, pojille pientä pelialuetta metsään ja muutenkin maalaamme ja kunnostamme paikkoja. Mökissä on paljon työtä. Silti se on täysin sen arvoista. Tänä vuonna on erityisen kivaa, että on paikka jonne voi lähteä lomalle. Pois tutuista kuvioista viettämään erilaista aikaa järvimaisemiin. Uskon, että tulemme mökkeilemään paljon tänä vuonna. Muita kesälomasuunnitelmia meillä ei oikeastaan ole veneilystä poislukien. Veneilynkin suhteen on vielä epävarmuuksia. Vierassatamat eivät ehkä ole käytettävissä normaaliin tapaan. Mutta mökki on mökki. Sinne voimme aina lähteä rentoutumaan. Grillaamaan makkaraa kodassa, suppailemaan järvelle ja levittämään verkkoja kalan toivossa. Olen kiitollinen monesta asiasta - mutta erityisesti juuri nyt olen kiitollinen meidän mökistä!

Mitä sinä aiot tehdä tänä erikoisena kesänä?

-Såfin 

1 kommentti:

  1. Mökki on kyllä henkireikä! Tänä kesänä matkustelun sijaan me jatkamme myös mökin paikkojen kunnostamista. Jatketaan laavun ympäristön parissa, mutta myös toivottavasti saamme mökkiterassin tehtyä ja ikuisuusprojektin eli laiturin viimeisteltyä.

    VastaaPoista