2020/05/02

Kesähaaveet

Uskaltaako kesästä haaveilla? Tuleeko tämän vuoden kesästä yhtään mitään? Olen sitä mieltä, että oman mielenterveyden kannalta minun on pakko uskoa siihen, että kesä tulee myös tänä vuonna. Kyselin jonkun aikaa sitten instagramin puolella sitä uskooko ihmiset, että tulevat sairastumaan covid-19 virukseen. Valtaosa (83%) uskoi saavansa taudin jossain vaiheessa. Mutta myös tänä vuonna on hyvä haaveilla erilaisista jutuista vaikkakin ulkomaanmatkailu ja massatapahtumat voidaan jo tässä vaiheessa pyyhkiä kalenterista. Kaikesta huolimatta aiomme keksiä hurjan paljon kivoja juttuja ja nauttia tästä hieman erilaisesta kesästä yhdessä perheen ja kavereiden kanssa (kyllä, aiomme kesällä nähdä kavereita!). Olemme onnekkeita monessa mielessä. Meillä on oma kotipiha jossa on paljon puuhaa ja tekemistä. Lisäksi meillä on kesämökkipaikka jonne pääsee pakoon kaupunkikotia jos (ja kun) se alkaa tylsistyttämään. Kaikkien kesäjuttujen ei suinkaan tarvitse liittyä suurten ihmisjoukkojen kookoontumiseen vaan keksimme paljon muutakin kivaa homma. Alla meidän perheen tämän kesän haaveet..


Tänä kesänä aiomme:

Ottaa SUP-laudat esille aikaisin ja ehkä jopa investoida märkäpukuun, jottei liian kylmä vesi pelottaisi liikaa. Pari vuotta sitten ostin myös sellaisen märkää kestävän pussukan jossa voi kuljettaa tavaraa. Sup-retket - here we come..

Rakentaa mökille liaani-radan oksien ja köyden avulla meidän kesämökin vieressä olevaan metsään.

Poimia villiyrttejä ja tehdä niistä ruokia. Myös villiyrttitee kiinnostaa, vaikka en perinteisesti olekaan mikään suuri teen ystävä. 

Harrastaa golfia. Golfradat ovat jo tällä hetkellä auki ja meidän isi-ihminen (joka ennen lasten syntymää viihtyi paljonkin golfradoilla) haluaa tänä vuonna alkaa opettamaan myös etenkin meidän esikoista lyömään golf-palloa. Itse olen pari kertaa yrittänyt kyseistä lajia ja päätynyt siihen, ettei se ole minua varten. Heh.

Viime vuonna haaveilin jo meidän kaupunkikodin terassin sisustamisesta. Saimme kuitenkin terassimme päällystettyä vasta niin myöhään kesällä, että huonekalujen yms. muu hankinta jäi silloin toteuttamatta. Tänä vuonna aiomme kuitenkin aloittaa sisustamisprojektin oikein kunnolla.

Tehdä Suomi-roadtrip. Suomessa on muutamia paikkoja joita minä en itse ole vielä nähnyt mutta jotka vielä jonakin päivänä haluan nähdä. Tänä vuonna toteutamme autolla roadtripin ja pysähdymme ainakin Kalajoen hiekoilla ja muutamassa hienossa saaristokohteessa.

Maalaamme pikkupoikien kanssa luontomotiiveja kunnollisilla maalausjalustoilla. Taideteokset ripustamme meidän mökkisaaressa oleviin pieniin vierasmökkeihin muistoksi.

Tänä kesänä aiomme vihdoin hankkia leipäjuurta ja leipoa siitä jotain. Pitkäaikainen haaveeni on se, että pystyisimme pitämään hengissä leipäjuurta omassa jääkaapissamme ja leipoa siitä usein.

Tuulisena päivänä aiomme suunnata suureen puistoon lennättämään leijaa. Sitä emme ole tehneet pitkään aikaan. 

Aiomme pujottaa metsämansikoita pitkään heinävarteen ja nauttia metsämansikka- ja mustikkamaitoa. 

Aiomme pelata korttipelejä yöhmyöhään ja koko kesän tavoitteeksi otamme myös sen että aiomme katsoa mahdollisimman vähän telkkaria ja muita ruutuja. 

Mikäli vierassatamat ovat auki kesällä tulemme myös tänä kesänä tekemään pidemmän veneilyretken. Vaikka tykkäämme vierassatamista haluamme tänä vuonna myös koittaa yöpymistä hiljaisemmissa satamissa tai jopa ihan ankkurin varassa jossain hiljaisessa poukamassa.

Aiomme tänä keväänä ja kesänä harjoitella biokompostorin käyttöä jonka hommaamme kotipihaamme. Siitä saamme toivottavasti myös ravintorikasta multaa meidän pihaan. Jee.

Mitä sinä aiot tehdä tänä kesänä?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti