2020/05/04

Superhelppo mutakerroskakku

Joskus haluaa hyvän ja näyttävän jälkkärin mutta ei voi tai halua käyttää siihen kovin paljon aikaa. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin kun istuu iltaa yhdessä ystävien eikä halua irtautua seurueesta kovin pitkäksi aikaa. Tai ehkä silloin kun on niin uupunut etäkoulun ja työpäivän rasitteesta ettei jaksa tehdä illallista alusta loppuun. Heh. Silloin tämä kakku on paras pelastaja. Se on (tavallaan) itsetehty, erittäin näyttävä ja erityisen hyvää - myös lapset tykkäävät. Kyseessä on siis mutakerroskakku. Näin ensimmäistä kertaa vinkin tästä kakusta ihan Pirkka-lehdessä. Sen jälkeen se on aina noussut esille satunnaisessa some-kanavassa. Nyt vappuna oli sellainen hetki kun vihdoin päätin vetää tämän ässän hihasta ja testata helppoa ja näyttävää mutakerroskakkua. Tämä oli todellakin kaikkea sitä mitä luvattiinkin. Täytteet ja koristeet voi oikeastaan valita ihan oman maun mukaan. Me valitsimme mangon rahkatäytteen mauksi, mutta siihen toimii varmasti myös muu mausterahka kuten mansikka tai mustikka. Valitsit minkä marjan tai hedelmän tahansa, tämä on jokatapauksessa ihan huippuhyvää.. 


Mutakerroskakku
2 kpl Pirkka mutakakkua (pakaste)
2 dl luomukuohukermaa
2 dl mausterahkaa (esim. mango)
Hedelmiä, syötäviä kukkia ja muita koristeita

Tee näin: Ota kakut sulamaan pakkasesta. Aseta toinen kakku suoraan tarjoiluvadille ja toinen leikkuulaudan päälle. Anna seistä huoneen lämmössä n. 20-30 minuuttia. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää mausterahka. Voit halutessasi laittaa kerma-rahka seokseen tuoreita marjoja tai hedelmiä sekaan. Me laitoimme mangoa. Levitä puolet kerma-rahkaseoksesta tarjoiluvadin päällä olevalle kakulle. Nosta varovasti toinen mutakakku sen päälle. Lisää loput kerma-rahkasta kakun päälle. Koristele marjoilla, hedelmillä, tuoreilla kukilla jne. Tarjoile heti. 

Mitä herkkuja teillä oli vappupöydässä?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti