2020/06/03

Sesonkiruokaa: Herkullinen raparperipiiras

Me olemme tänä keväänä ja alkukesästä innostuneet kausiruuasta. Siihen liittyy tietenkin tiivisti meidän oma pihaprojekti ja iloitsemme juuri nyt erityisesti kaikista hyötykasveista ja marjapuskista. Meidän pieni piha ei tietenkään ruoki kokonaista perhettä, mutta onneksi kaupastakin saa ostettua nykyään lähituottajilta kausituotteita. Kausiruokaa voi löytää myös muualta. Kausiruoka voi parhaimmillaan olla koko naapuruston asia ja vaikka mekin asumme tiivisti pientaloalueella Helsingissä myös täällä toimii vaihtotalous. Ja jos jotakin osataan hyvin niin se on se, että voi nauttia myös toistemme pihoista. Meidän pihan trampoliini toimii naapurin pojan energianpurkauspaikkana kun taas heidän isommalla nurmialueella pelataan usein jalkapalloa. Meidän toisessa naapurissa asuu vanhempi pariskunta jotka joka vuosi lahjoittaa meille heidän pihan antimia, koska he eivät itse kerkeäisi syömään kaikkea. He ovat sen verran iäkkäitä, että he välillä tarvitsevat meidän apua mm. nurmikon leikkaamisessa. He lahjoittavat vastalahjaksi meille esimerkiksi omenia, kukkia ja raparperia. On erityisen tärkeää, että voimme olla avuksi. Tänä viikonloppuna sain heiltä ison määrän raparperia josta innostuin leipomaan raparperipiirasta. Yhdistelin tähän kaksi eri reseptiä sen mukaan mitä minulla oli kaapissa - ja ai että tämä erittäin hyvää ja helppoa! 


Helppo raparperipiiras
200 gr raparperia
3 dl kermaviiliä
1,5 tl kanelia
1 pienen (luomu) sitruunan kuorta
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
Valmispiirakkapohja

Tee näin: Sulata piirakkapohjataikina ja levitä voideltuun piirakkavuokaan. Pese ja pilko raparperit pienempiin palasiin ja levitä piirakkapohjan päälle. Pese ja raasta sitruunankuori kulhoon. Lisää sekaan kanelit, sokerit, kermaviilit ja kananmunat. Levitä tasaiseksi massaksi ja kaada raparperien päälle. Paista uunissa 220 astetta n. 30 minuuttia. Nauti esimerkiksi tuoreiden marjojen kera. Namsk.

Mikä on sinun lempi kausiruokatuote juuri nyt?

-Såfin

PS. kurkkaa myös vinkit herkulliseen Nokkos-pestoon jota testasimme aiemmin keväällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti