2020/06/08

Kesätekemistä lasten kanssa: kivien maalaaminen

Minusta on hauskaa, että meidän pojista on tullut sellaiset kunnon askartelijat. Ei vaan niin, että he innostuvat muiden antamista askartelutehtävistä vaan niin, että he itse kehittävät omia askartelusuunnitelmia ja myös toteuttavat niitä. Meidän kuopuksella on viime kuukausien aikana ollut käynnissä sellainen kivikausi. (heh!) Tällä tarkoitan sitä, että kun tyhjennän hänen housujen ja takkien taskut ennen pesua, sieltä löytyy aina kiviä. Hän kerää kauniita kiviä - pieniä ja suuria - ja tuo niitä kotiin muistona meidän eri retkiltä. Rannalla hän rakastaa käydä keräämässä vedessä muotoutuneita erivärisiä kiviä ja ihmettelee aina niiden kaunista sileää pintaa. Meillä on ymmärrettävästi kotimme kukkaruukut täynnä koristekiviä ja alakerrassa meidän kuopuksella on myös kori jonne hän saa tuoda muutamia valikoituja kauniita pikkukiviä. Keväällä hän kertoi, että haluaisi tosi mielellään maalata kiviä. Minusta se kuulosti hauskalta idealta ja päätimme, että lähtisimme ulos metsäretkelle ja keräisimme sieltä hauskanmuotoisia erilaisia kiviä jotka myöhemmin voisimme maalata eläinhahmoiksi...

Kivien maalaaminen on siitä hauska, että siitä saa ohjelmaa moneksi illaksi. Yhtenä iltana voi suunnata metsään keräämään kiviä. Sen jälkeen kivet on hyvä pestä harjalla puhtaaksi. Kun kivet on putsattu niiden muotoa on hauska tarkastella ja päättää mitä ne muistuttavat. Meidän pojat löysivät kivien muodoista hai-kaloja, possuja, siiliä ja krokotiilejä. Näillä mentiin. Tämän jälkeen suuntasimme askartelukauppaan ostamaan akryylivärejä ja uudet pensselit projektia varten. Jos maalatuista kivistä haluaa säänkestävät kannattaa myös ostaa päällystelakkaa joka kovettaa akryylimaalin mm. pakkasen kestäväksi. Yhtenä tuulisena iltana istahdimme keittiöön maalaamaan poimimistamme kivistä eläinhahmoja. 

Minusta on tärkeää, että myös vanhemmat osallistuvat lasten ideoimiin projekteihin. Minä maalasin leppäkertun ja meidän isi-ihminen ampiaisen. Minusta erityisen hienoja olivat meidän lasten toteutukset ja täysin itse ideoimat possu- ja krokotiilihahmot. Pääasiassa tästä projektista jäi kuitenkin mieleen se miten oli kiva tehdä jotain tällaista yhdessä pitkästä aikaa. Nämä kivet asetamme lasten toiveesta meidän pihan kukkapenkkiin - sillä talon pihassakin saa näkyä, että täällä asuu lapsia. Hihii.. 

Mitä hauskoja kesäprojekteja teillä on tänä vuonna suunnitteilla?

-Såfin

PS. VINKKI: tällainen maalattu kivi toimii erinomaisesti esimerkiksi kesälahjana tarhatädille :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti