2020/06/01

Ei enää 2-luokkalainen

Lauantai oli tunteikas päivä. Monesta syystä tämä alkuvuosi on ollut erilainen kuin aiemmin. Meidän esikoinen lähti koulun päättäjäisjuhliin hienosti kammattuna ja kauluspaitaan pukeutuneena mutta tällä kertaa täysin ilman meitä vanhempia. Selässään hän kantoi ukulelea. Viikkoa aiemmin hän oli nostanut kätensä pystyyn kun koulussa kysyttiin ketkä halusivat esiintyä luokalle kouluvuoden lopun kunniaksi. Kolmen pojan ryhmä esitti ukulelellä kanootti-laulun ja me saimme myöhemmin todistusaineistoa tästä esiintymisestä kuvan muodossa. Koronan takia vanhempia ei tietenkään kutsuttu juhliin. Esitys oli mennyt hienosti. Luokassa oli nähty myös paljon muita esityksiä. Kun meidän esikoinen kotiutui juhlista tuntia myöhemmin hän kantoi kädessään myös jotain muutakin josta olimme ylpeitä. Hänellä oli hieno todistus mutta etenkin hän oli ylpeä saamastaan stipendistä. Hän sai todistusten jaon jälkeen "hyvä ystävä"-stipendin josta hän oli niin iloinen.


Mennyt kouluvuosi ei ole ollut helppo. Olemme saaneet harjoitella kotikoulussa käymistä sekä tsempata erityisesti lukemisen kanssa. Hän on aina ollut todella taitava ja kiinnostunut matematiikasta mutta lukemiseen hänellä on ollut nolla motivaatio. Kevään aikana otimme isoja harppauksia kun meidän päättäväinen pieni 8-vuotias sanoi, että aloittaa oma-aloitteisesti 70 päivän lukemishaasteen. Ja niin hän teki. Hän luki joka päivä 70 päivän ajan 5 sivua per päivä ja laittoi ruksin päiväkirjaan. Pikkuhiljaa lukeminen muuttuikin sujuvaksi ja tänä päivänä hän lukee kirjan tuosta noin vain. Palkinnoksi tästä suuresta tsemppaamisesta ostimme hänelle oman tietokoneen jota hän käytti osittain myös kotikouluopinnoissaan. Hän on siitä niin ylpeä. 

Kaksi vuotta koulutaivalta on nyt takana ja syksyllä on luvassa lisää muutoksia. Meillä on tähän mennessä ollut maailman paras opettaja joka nyt siirtyy opettamaan taas tuoreita 1-luokkalaisia ensi syksynä. Syksyllä meidän 3-luokkalaiset aloittavat kouluvuoden uuden opettajan kanssa. Veimme koko luokalta meidän nykyiselle opettajalle kiitos-kukat ja lahjan. Sekin oli tunteikas hetki. Loppujen lopuksi on todella tärkeää minkälaisen aloituksen lapsi saa koulu-uralleen. Kiitos hyvästä startista kuuluu meidän opettajalle. Toivon että myös uusi opettaja on yhtä mahtava! Tunteiden vuoristorataa on siis menty ja nyt on aika 3 viikon seikkailuleirin kautta siirtyä kesälomalle.

Huhheijaa! 

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti