2020/09/15

Kaverisynttärit pakohuoneessa

Meidän pieni suuri mies täytti jo 9-vuotta. Aiemmin kerroin siitä, että juhlimme hänen merkkipäivää kotona pienellä sukulaisporukalla. Kuten kaikki tietenkin ymmärtävät tällaista suurta juhlaa pitää tietenkin juhlia monessa kierroksessa. Lapsille kaverisynttäreiden järjestäminen on todella tärkeää tässä iässä. Nykytilanne on kuitenkin haastava. Me päädyimme siihen, ettei järjestetä juhlia suuressa paikassa jossa olisi samaan aikaan paljon muita lapsia. Siksi monet paikat jotka muuten olisivat olleet potentiaalisia juhlille karsittiin nyt pois vaihtoehdoista. Meidän esikoisen suurin toive oli järjestää juhlat Superparkissa. Tänä vuonna jouduimme sanomaan tälle toiveelle ei koronan takia. Mutta emme tietenkään halunneet viedä häneltä kaverijuhlat kokonaan. Siitä alkoi pohtiminen. Mikä olisi sellainen paikka jonne voisimme kutsua pienen määrän kavereita olemaan yhdessä ilman, että he olisivat kontaktissa muihin? Ja sitten se idea iski.. LASTEN PAKOHUONE. Ja myös synttärisankari innostui ideasta. Hän sai tällä kertaa kutsua juhliinsa omia luokkalaisia, sillä he ovat muutenkin tekemisissä keskenään päivittäin. Hän oli tähän ratkaisuun kuitenkin todella tyytyväinen. Lasten pakohuoneissa on Helsingissä vaihtoehtoja, mutta me päädyimme ExitRoom:in Kids Escape Room: Viidakko-huoneeseen..

Lasten pakohuone on todella oivallinen keksintö. Se on sopiva ajanviettopaikka 8-13 vuotiaille. Viidakkohuone oli vaihtoehdoista ehkä paras vaihtoehto ensikokeilulle. Se koostui helposta tarinasta joka ei lähtökohtaisesti ollut liian jännittävä. Mutta pienillä jutuilla se kuitenkin pysyi todella mielenkiintoisena. Välillä huoneessa oli pimeää ja lasten piti pärjätä kahden taskulampun avulla. Taustalla soi viidakkoääniä ja katosta roikkui apina. Ohjaajalla oli työ pitää lapset oikealla polulla. Hän jakeli vinkkejä radiopuhelimen avulla ja lapset olivat ihanan innoissaan. Kun he saivat lukkoja auki ja tehtäviä ratkottua, seinien läpi kuului ilonkiljahduksia. Ovi oli kuitenkin kokoajan auki, joten lapsille ei tullut mitenkään ahdistunut olo. Puolen tunnin kohdalla lapset saivat pienen tauon ja tulivat happihyppelylle ulos huoneesta. Heillä oli hiki ja aivan tulipunaiset posket. Olivat keskittyneet niin kovasti. Tällä tauolla oli hyvä juoda ja käydä vessassa. Peliin sisältyi toisella puoliskolla yksi aivan huikea kohta jota en kuitenkaan paljasta tässä - sillä se ehkä pilaisi yllätyksen muilta. 

Pienestä lisähinnasta olimme vuokrannet käyttöömme pienen juhlahuoneen Exit Room:in tiloista. Sillä aikaa kun lapset ratkoivat mysteerejä minä katoin ja järjestelin huoneen juhlakuntoon. Olimme päätyneet hyvin helppoon ruokaratkaisuun johon emme edes tarvinneet kippoja ja kuppeja lainaksi (niitä toki olisi ollut saatavilla). Haimme aikamoisen kasan juustohamppareita mäkkäristä ja kaupasta olimme hankkineet lavan cokista. Olimme lisäksi pakanneet jälkiruokaherkut jokaiselle pussiin valmiiksi ja asettaneet ne lasten paikoille. Se oli täydellinen ratkaisu. Pojat söivät isolla ruokahalulla hamppareita ja sen jälkeen avattiin lahjoja ja syötiin nameja. Ei ehkä terveellisin ratkaisu, mutta toimiva. Nämä juhlat olivat todella onnistuneet.

Miten te juhlitte lasten synttäreitä nyt korona-aikaan?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti