2020/09/03

Vinkit 2-vuotis valokuvaukseen

Jos kuvittelit, että 2-vuotiaan valokuvaaminen olisi haastavaa niin olet luultavasti oikeassa. 2-vuotiaiden valokuvaamisessa on lähes takuuvarmasti läsnä pieni kaikesta kiinnostunut pieni tyyppi jolla on vaikea pysyä paikoillaan. Silti juuri tämän ikäiset lapset ovat ihan mielettömän söpöjä ja mielenkiintoisia kuvattavia. He osaavat katsoa kameraan pyynnöstä, mutta toisaalta he myös osaavat tarkoituksella olla tekemättä niin. He saattavat hetkenä minä hyvänsä lähteä juoksemaan karkuun kameraa tai esittää surullista vain siksi, että se on juuri sitä mitä ei pyytänyt. Minä valokuvasin meidän kummipoikaa muutama viikko sitten Haltialan maatilan läheisyydessä. Ei ole sattuma miksi valitsimme tämän paikan. Siellä on paljon mielenkiintoisia kuvauspaikkoja, mutta myös viihdykettä lapsille silloin kun into valokuvaukseen loppuu. Annoin tämän valokuvauksen syntymäpäivälahjaksi hänelle ja omasta mielestäni tämä on kiva ja aineeton lahja josta on iloa myös myöhemmin. Ajattelin tänään jakaa omat vinkkini 2-vuotis valokuvauksiin.. 

(Osa ylläolevista kuvista olivat siis tilannekuvia. Kuten näette - ilmeitä on moneksi)

Vinkit 2-vuotis valokuvaukseen:

- Jos et omista kaksi kamerarunkoa valitse yleiskäyttöinen linssi kuvauksiin (esim. 50mm). Jos omistat useamman rungon, kiinnitä linssit jo etukäteen ja pidä kummatkin kamerat olalla. Vauhtia on nimittäin luvassa. 

- Valitse kuvauspaikan jossa on luontevaa ottaa taukoa valokuvaushommista. Käykää välillä kahvilla, leikkipuistossa tai poimimassa kiviä rannalla. Joskus leikitkin soveltuvat valokuvaukseen. 

- Varaa kuvauksiin aikaa. Valitettavasti en voi luvata, että valokuvaukselle siitäkään huolimatta olisi paljon aikaa -  päin vastoin. Täydellisen kuvan saamiseksi aikaikkuna saattaa ennemmin olla mitattavissa sekunneissa. Kun se täydellinen tilanne löytyy: sarja laukaise kuvia. Todennäköisyytesi onnistua on suoraan verrannollinen otettujen kuvien määrään. 

- Älä aseta lasta niin, että hänen takana olisi jotain todella mielenkiintoista. 2-vuotiaan kanssa käy luultavasti niin, että hän mieluummin tutkii jännää reikäistä seinää takanaan, kuin katsoo kiltisti kameraan. 

- Jos teillä on rekvisiittaa paljasta ne pikkuhiljaa lapselle "yllätyksenä". Saat kivoja ilmeitä samalla. 

- Älä pyydä 2-vuotiasta hymyilemään ja katsomaan kameraan. Hän saattaa hymyillä, mutta osaa jo teeskennellä tekohymyn. Haasteesi on saada hänet nauramaan oikeasti. 

- Apuri. Ota mahdollisuuksien mukaan apuri, viihdyttäjä ja naurattaja. Ehkä lapsen huoltaja tai sisarus tietää mitkä temput toimivat ja mitkä ei. 

- Jos mahdollista, älä lahjo sokerilla. Se vain pahentaa tilannetta. Heh.

- Älä ota sitä niin vakavasti. Yksikin täydellinen kuva on voitto. 1-vuotiskuvia valokuvatessa sain itse samasta ihanasta kummipojastamme tuplamäärän onnistuneita kuvia verrattuna näihin 2-vuotiskuviin. MUTTA silloin hän ei vielä osannut juosta karkuun. Hihii.. Mutta ei se mitään, onnistuneita otoksia oli nytkin ihan riittävästi ja olimme niihin todella tyytyväisiä. 

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä. Onko sinulla vinkkejä 2-vuotisvalokuvaukseen?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti