2015/02/13

Hyvä vai täydellinen arki?

Jokainen äiti pohtii varmasti usein sitä, olinko juuri tänään tarpeeksi hyvä äiti. Olinko riittävän läsnä? leikinkö lapseni kanssa tarpeeksi? Suutuinko liikaa? Kehuinko tarpeeksi? Yhtenä iltana kun minulla oli huono omatunto siitä, etten ollut viettänyt riittävästi aikaa kuopuksemme kanssa, yritin mielessäni käydä läpi päivää meidän yhteisen ajan näkökulmasta. Olin sinä päivänä saanut paljon muita asioita aikaiseksi ja tunsin, että se oli jotenkin väärin meidän kuopusta kohti. Koomista.Jokainen äiti on varmasti itse itselleen kaikista ankarin tuomari. Huomasin, että olen viimeisen neljän vuoden aikana yrittänyt antaa arvosanan jokaiselle päivälle, jonka olen ollut äitinä. Jopa ennen esikoisemme syntymistä mietin, olinko sinä päivänä syönyt riittävän monipuolisesti, jotta mahassa kasvava lapsukainen olisi saanut kaikken tarvittavan ravinnon. Kaikkea tätä pohdiskellessa päätin vihdoin, ettei päivää voi arvostella pelkästään hyvänä tai huonona. Jokainen päivä koostuu hyvistä ja huonoista hetkistä. Se, että on laittanut lapsensa hieman myöhässä nukkumaan, ei tarkoita että koko päivän voi romuttaa "huonojen päivien" kategoriaan. Jokaisen päivän ei tarvitse olla täydellinen ollakseen hyvä!

"Rakas nuorin poikani, 

Olin sinulle tänään hyvä äiti koska rakensin kanssasi palikkatorneja, luin sinulle kirjoja, kylvetin sinut, katselimme yhdessä kun pesukone pyöri, näytin sinulle miten keittoa hämmennetään, harjoittelimme kävelemistä, nukutin sinut päiväunille ja kävimme lopulta vaunukävelyllä, jotta saisit unen päästä kiinni. 

Päiväämme mahtui myös huonompia hetkiä. Annoin sinun katsoa melkein tunnin televisiota, sait olla ilman sukkia koska en enää jaksanut pukea niitä sinulle neljättä kertaa, unohdin vaunusi ulos vaikka ulkona oli kosteaa, olit nälissäsi kaupassa ja jouduin antamaan iltapalan kaupan kassalla. Laitoin sinut nukkumaan yöunille puoli tuntia aikataulusta jäljessä. 

Huonoista hetkistä huolimatta meidän päivä oli hyvä. Ei täydellinen, mutta juuri riittävän hyvä!"

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti