2015/02/08

Heurekassa

Heureka on se paikka, jonka muistaa ala-aste ikäisen superjännänä retkipäivän kohteena. Mielikuvaan on piirtynyt iiiisoo paikka, joka on täynnä niin monia jänniä juttuja, ettei kaikkea edes kerennyt päivän aikana katsoa. Koska meidän kotona asuu pieni mies, joka on erittäin kiinnostunut (isolla K:lla) luista, ihmisen anatomiasta ja siitä miten keho toimii, päätimme käydä pyörähtämässä Heurekassa. Elätin samalla vähän toivoa siitä, että kehon toimintojen selittämiseen olisi saanut hieman apua. Voitte kuvitella, ettei aina ole ihan helppoa kertoa kolmevuotiaan kielellä mistä kyyneleet tulee, tai miksi ihminen ei voisi elää ilman selkärankaa jne..

Erikoisnäyttelyssä Heurekassa on maanalaiset tapahtumat, tunneleiden kaivamiset, maanjäristykset jne. Hauskinta meidän lapsilla oli kuitenkin "Lasten Heureka" näyttelyn puolella. Tilavassa näyttelysalissa oli kosketusnäytöt, moderneja älypelejä, erilaisia älyrakennuspalikoita jne. Koko paikka on täysin muuttunut 20 vuoden takaisista muistoista. Oli siellä myös muutama vanha klassikko jäljellä ja ainakin me aikuiset innostuimme kun saimme makaa piikkimaton päällä. Rottien koripallomatsi, ihmisen kehon äänien kuuntelu, ilmassa leijailevat pallot ja sitten tietenkin Heurekashop oli meidän poikien lempijutut.

Heureka on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka ja luulen, ettei mene kauan ennen kuin meidän esikoinen haluaa uusintakierrokselle..

-Såfin  

PS. Surullisille nostalgikoille tiedoksi: Heurekassa voi edelleen myös pyöräillä ilman halki vaijeri-polkupyörällä, kävellä kuussa ja leijailla lentävällä matolla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti