2015/02/27

Kun isi leipoo, koristellaan krymmeleillä..

Meillä on usein tällaisia arki-iltoja - me vanhemmat näemme ulko-ovella ja vaihdamme läpsy-menetelmällä "kotivuoroa". Yksi päivä kun me taas törmäsimme oviaukolla, meidän perheen isillä oli kuitenkin mukanaan jotain (ainakin hänelle) erikoista tuomista. Nimittäin voipaketti ja kaakaojauhetta. Lapset ja etenkin esikoinen oli hyvin innoissaan, sillä isi oli ottanut projektikseen leipoa niitä meidän lapsuudesta tuttuja mokkapaloja! Pääosin leipomiset meidän perheessä on ollut minun vastuulla ja siksi tämä olikin oikein hauska yllätys.


Kun palasin jumpasta kotiin minua odotti ihana tuoksu, innostuneet lapset ja koristelua vaille valmis mokkapalapellillinen. Kun esikoisemme sai valita nonparellien värin hän valitsi tietysti, että laitetaan kaikkia! Noh, meillä oli sitten sellainen nonparellimeri keittiössä. Purkit, lapset ja värit lenteli ympäriinsä. Sotasta huolimatta söimme sinä iltana oikein herkullista iltapalaa..

Tiesittekö muuten, että strösseli tai nonparelli on tanskaksi "Krymmel". Minusta se on jotenkin todella kuvaava sana. Voisikohan kyseisen sanan suomentaa - miltä Krymmeli kuulostaisi?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti