2015/02/16

Kalliolle kukkulalle, teen minä retkeni..

Lähdimme hyvin nukutun yön jälkeen ulkoilemaan. Ulkoiluun juuri tänä päivänä oli kolme hyvää syytä, joista ei yhdestäkään olisi voinut kieltäytyä: Kaveriperheen seura, laskiaissunnuntai ja aurinko, joka paistoi kirkkaalta taivaalta. Lähdimme tällä kertaa ottamaan vauhdit Tähtitorninmäkeen, jossa pakkanen oli kovettanut jäljellä olevan lumen melko jäiseksi. Se ei meidän lapsukaisia haitaanut - vauhtihan oli kova! (Isi olisi ehkä kaivannut paremmat iskunvaimentimet.. hahaa..)


Pienen kävelyn jälkeen kävimme vielä ihailemassa merinäköalaa Uunisaaressa. Jäätä meren päällä ei juurikaan ollut ja saimme ihailla aurongossa kimaltelevaa merta. Niiiiin kaunista. Meidän esikoinen yritti nopeuttaa kevään tuloa rikkomalla kepillä jäätä pienemmiksi paloiksi. Jään rikkominen on rankkaa puuhaa ja reippaat ulkoilijat tarvitsevat tietysti lämmikettä. Päädyimme siksi syömään herkullisen kermaista lohikeittoa uunisaaren kahvilaan. Nam! Lohikeiton vahvistamana lapset tasapainoitteli rannan kivimuuria pitkin takaisin autoille, hetkittäin ihan itse ilman äidin tukevaa kättä. Muutama iäkkäämpi ohikulkijakin pysähtyi (huolestuneena) katselemaan temppuilua ja totesi, että lasten tasapaino on ainakin kunnossa..  

Summa summarum: Aurinkoa, kimalteleva meri, pulkkamäkeä, mustelmat takapuolessa ja kaksi kauhistunutta eläkeläistä - siinäpä meidän laskiaissunnuntain aamupäivä!

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti