2019/07/09

Lasten kanssa kalastamassa - tässä parhaat vinkit!

Meidän pojat ovat vuosi vuodelta entistä innokkaampia kalastamaan. Heidän korkein toive meidän yhteiselle kesälomalle oli mökkeilyn lisäksi kalastaminen. Minusta se on suloista. Kalastamisesta on tullut kunnon harrastus heille. He kokevat itsensä tärkeiksi kun saavat pakata mukaan omat varusteet ja suurin riemu koetaan tietenkin silloin kun omaan onkeen tarttuu kala. Innostuksen määrä on niin liikuttavaa. Me kalastamme lasten kanssa monta kertaa viikossa nyt kesäaikaan. Talvipilkkimistä emme ole koittanut mutta luulisin, että se olisi kiva haaste tulevalle talvelle sillä poikien keskittymiskyky ja oma osallistuminen tähän harrastukseen on kehittynyt niin huimasti parissa vuodessa. Keräsin alle vinkkilistan siitä mitä me otamme huomioon aina poikien kanssa kalastaessa..Parhaat vinkit lasten kanssa kalastamiseen: 

- Omat varusteet. Meidän mielestä on kivaa, että lapsilla on omat kalastusonget, pakit ja virvelit. Ne saavat samalla myös opetella pitämään niistä huolta. Lapset ovat niin ihanan tärkeitä kun ne pakkaavat omat kamat mukaan autoon, tarkistavat että pakki on kunnolla kiinni ja huolehtivat siitä, että kaikki tavarat tulee mukaan.

- Motomadot. Meillä ongitaan paljon. Lasten mielestä on jännää itse saada laittaa mato koukkuun ja aina välillä kalastaessa nostaa koukku pinnalle ja tarkistaa onko mato vielä tallessa. Meillä ei ole ollut aikaa etsiä omat madot luonnosta, joten käymme aina näin kesäaikaa tasaisin väliajoin ostamassa eläviä purkkimatoja Motonetistä.

- Eväät, eväät, eväät. Vaikka lapsi olisi innokas kalastaja se ei silti tarkoita, että hän jaksaisi keskittyä riittävän pitkään aikaa kalastamiseen. Siksi eväät on ihan avainasemassa kalastaessa pienen lapsen kanssa. Mehu, rusinat, suolakeksit ja muut helpot eväät toimivat laiturilla ja veneessä parhaiten.

- Pelastusliivit päälle. Turvallisuus on tärkeä. Vaikka vanhempi on mukana kalastamassa on aina hyvä pitää pelastusliivejä päällä lähellä vettä. Jos lapsi ei osaa uida, tämä on entistä tärkeämpää.

Kalastamista voi harrastaa kaikkialla missä on vettä. Ota onget mukaan laiturille, rannalle tai veneelle. Ei haittaa vaikka se ei olisi maailman paras kalastuspaikka. Meillä harjoitellaan myös kalastamista kotipihassa mangneettikaloilla. Hihii..

- Valitse hyvä ajankohta. Parasta lasten kanssa kalastaessa on se kun ensimmäinen kala nappaa nopeasti. Silloin saa nopeasti varmuuden siitä, että kalastusretkestä jää hyvä mieli. Esimerkiksi meidän mökillä kalastaessa kala nappaa parhaiten iltamyöhään ja varhain aamulla. Toisella laiturilla taas tulee yleensä kalaa pelkästään illalla. Jos on mahdollista niin on hyvä selvittää mikä vuorokauden ajankohta kalastusretkelle on paras.

- Suunnitelkaa etukäteen mitä teette kaloille. Me päätämme aina etukäteen päästämmekö kalat takaisin veteen vai syömmekö ne. Kaikki riippuu tietenkin siitä onko kaloja mahdollista sillä hetkellä säilöä kylmässä tai muuten paistaa tai grillata. Jos tämän päättää jo etukäteen säästytään suurimmilta pettymyksiltä.

Onko sinulla lisää hyviä vinkkejä?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti