2019/07/01

Huvipuistopäivä ja Särkänniemi 50-vee

Ihana pitkä viikonloppu. Me onnistuimme isi-ihmisen kanssa järkkäämään työmme niin, että lähdimme mökille jo torstai-iltana ja teimme työt sieltä käsin perjantaina. Vaikka töitä oli jonkun verran on ihan eri istua laiturilla läppäri sylissä soittamassa puheluita ja osallistumassa skype-palavereihin. Viikonloppu tuntui jotenkin ihanan pitkältä. Jopa niin pitkältä, että kaivoimme itsestämme hieman ekstra-energiaa ja suuntasimme pikkupoikien iloksi lauantaina Särkänniemen huvipuistoon. Lauantaina ei ollut ihan mikään tahansa päivä Särkänniemessä sillä huvipuisto juhlisti juuri tänä viikonloppuna 50-vuotis syntymäpäiväänsä. Tämä viikonloppu oli muutenkin erikoinen, nimittäin isi-ihmisen 16-vuotias kummipoika Sveitsistä liittyi meidän seuraan viettämään mökkiviikonloppua ja oli myös innoissaan lähdössä huvipuistoon kanssamme. Kun olimme saaneet tämän teini-ikäisen tyypin vihdoin herätettyä pikkumökistään lauantai-aamuna, pakkasimme vesipullot reppuun ja siirryimme ensin pienen matkan veneellä mantereelle ja sieltä hurahdimme autolla huvipuistoon..
16-vuotias on ehkä se innoikkain huvipuistolaitteen kuluttaja. Mikään ei ole liian hurjaa tuon ikäiselle. Minä puolestaan olen oiva kaveri meidän 5-vuotiaalle joka vielä viihtyy pienemmissä laitteissa. Itse en enää halua sellaista "kieputin-kieputin-ravista-pääylösalaisin"-meininkiä, mutta haluan silti olla mukana hieman kesyimmissä laitteissa. Meidän isi-ihminen on onneksi vähän reippaampi ja kiersi hurjempiakin laitteita yhdessä meidän huikean paljon rohkaistuneen 7-vuotiaan ja 16-vuotiaan kummipojan kanssa. (For the record: meidän isi-ihminen kieltäytyi vain yhdestä laitteesta). Kierrosten välissä treffasimme ja menimme yhdessä karuselliin, tukkimäkeen, söimme hattaraa, leikimme angrybirds-maailmassa ja söimme burgerit. Kaikki pojat olivat innoissaan päivästä. Kun pyöritys yhdessä laitteessa oli ohi, kuulimme aina sanan "uudestaan". Hihii..

Synttäreiden kunniaksi Särkänniemellä oli järjestetty myös musiikkiohjelmaa esiintymislavalla. Alueella kiersi myös tubettajia jotka spiikkasi päivänä tunnelmaa pienemmältä lavalta. Me katsoimme Nikke Ankaran esityksen ja huvipuistossa oli kaikin puolin mitä mainioin meininki. Me keskityimme tällä kertaa pelkästään huvipuistolaitteisiin, eikä edes ostettu lippuja Koiramäkeen tai planetaarioon. Uskon, että se oli hyvä päätös sillä saimme koko päivän kulumaan näin. Meidän 7-vuotias, joka ensimmäistä kertaa sai mennä pituutensa puolesta hurjempiin laitteisiin, oli vielä yölläkin nähnyt unta huvipuistosta. Taisi olla melkoisen jännittävä päivä!

Suunnitteletko sinä vierailevasi jossain huvipuistossa tänä kesänä?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti