2019/07/08

Viikko vesillä

Istun tällä hetkellä Nauvon satamassa meidän veneen kannella kirjoittamassa. Lähdimme kolme päivää sitten vesille meidän veneellä ihan vain perheen kesken ja olemme muutamien mutkien kautta päätyneet tänne Turun saaristoon nauttimaan Suomen kesästä. Tuo edellinen pienellä ironialla sanottu. Suomen kesä. Meidän venematkat ovat onneksi sujuneet huippuhienossa säässä. Olemme saaneet nauttia auringosta ja tuulettomista matkoista. Olemme hengittäneet sisään suolantuoksuista saaristoilmaa ja vilkuttaneet ohikulkeville veneilijöille. Mutta olemme myös pelästyneet synkkiä ukkospilviä jotka olemme täpärästi onnistuneet ohittamaan ollessamme liikkeellä. Eilein illalla tänne Nauvoon saapuessa kastuimme kunnolla. Tai siis emme me, vaan meidän veneen pressut. Pyrimme ottamaan tällaiset sateet tunnelman kautta. Kun olimme kiinnittyneet satamaan, teimme pojille kaakaot veneessä ja juoksimme kumppareissa ja sadetakeissa pieneen kioskiin rannassa jossa paikallisen kouluikäiset lapset ylläpitivät kahvilaa. Ostimme sieltä kaksi palaa suklaakakkua ja istuimme veneen kannen alla nauttimassa tunnelmasta. Nukuimme viime yönä sateen rytmisessä äänessä paremmin kuin pitkään aikaan..

Viikko oli suunitelma. Viikko vesillä kaukana kaikista kotitöistä - poissa kaupungin sykkeestä. Se on juuri sitä mitä tarvitsimme nyt. Ei mitään tiukkaa aikataulua vaan päiviä saaristossa hieman satamia vaihdellen. Ja se toimii. Olin jo toisena matkapäivänä sitä mieltä, että olemme olleet lomalla ikuisuuden. Tähän mennessä olemme pysähtyneet Tammisaaressa ja Nauvossa. Seuraava stoppi on minun lapsuuden kesämökkisaari joka on tunnin ajomatkan päässä täältä Nauvosta. Siellä olemme seuraavat kaksi yötä samaan aikaan siskoni perheen ja minun vanhempien kanssa. Jatkamme siellä tätä idyllistä saaristolaiselämää: kalastamme, käymme uimassa hieman viileässä merivedessä, tutkimme luontoa ja illan päätteeksi keräämme kaikki jääkaapista löytyvät herkut pöydälle ja nautimme auringonlaskuista hyvän ruuan ääressä. Täydellistä. 

Oletko sinä jo lomalla? Mitä kaikkea kivaa sinä olet jo kerennyt tehdä kesällä?

-Såfin

PS. Pyysin isi-ihmistä ottamaan minusta kuvia kun olimme Tammisaaressa. Minulla oli kaikissa (kahdeksassa) kuvassa silmät kiinni. Hahaa. Noh, laitoin sitten tähän sellaisen "silmät kiinni" kuvan, ihan vain todistusaineistoksi että myös minä olen mukana tällä reissulla. Hihii.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti