2015/04/22

Taaperoiden (& äitien) välipalaksi terveellinen banaanileipänen?Mitä siitä tulee kun yhdistää banaania, kaurahiutaleita ja hieman kookosöljyä? Melko herkullinen ja terveellinen välipalaleipänen etenkin vauvojen ja taaperoiden mieleen. Meidän esikoinen kysyy usein jos voisimme leipoa jotain. Yleensä meiltä puuttuu kuitenkin jokin kriittinen ainesosa ja vastaus on yleensä "ehkä huomenna".. Tällä kertaa muistin kuitenkin yhden tosi helpon reseptin, jonka bongasin tästä blogista. Tähän tarvitaan vain kolme ainesosaa ja 5 + 15 minuuttia aikaa. 
BANAANI-KAURALEIPÄSET
(1 banaani, kaurahiutaleita, 1 tlk kookosöljyä)

Pitkä selostus: Kuori lapsellesi banaani lautaselle ja ennen kuin otat askeleen taaksepäin ojennat hänelle myös haarukan. Anna hänen tuhota banaanin mahdollisimman pieniin osiin. Kun olet varmistanut ettei suurin osa banaanista ole kadonnut hänen suuhun voit itse vielä "varmistus-muussata" banaanimössön tasaiseksi. Sekoita joukkoon vähän kookosöljyä ja anna lapsesi haistaa ja maistaa sitä. Lopuksi sekoitetaan lapsen avustamana joukkoon kaurahiutaleita kunnes seos on taikinamainen. Muotoilkaa sitten yhdessä taikina keksin-/mörön-/monsterin-/dinon- muotoisiksi palleroiksi leivinpaperille. Ihailkaa kun leipäset paistuvat uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. 

Lyhyt versio: Muussaa banaani, sekoita joukkoon kookosöljy, lisää kaurahiutaleet kunnes seos takinamainen. Kypsennä leipäset uunissa 15-20 min, 200 astetta.

VINKKI: tee taikina ainakin 2-3 kertaisena jotta saat pellillisen täyteen..

Terveellistä keskiviikkoa kaikille!

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Helpottaa kummasti aamujakin jos puurot syljetään naamalle... ;) nämä yleensä maistuu :)

    VastaaPoista
  2. Jep! Kiitos reseptistä!! :)

    VastaaPoista