2015/04/07

Fallkullan karitsat ja vanhempien suhde mutaan!

Fallkullaan on syntynyt taas uusia karitsoja ja kävimme moikkaamassa niitä, tipuja ja muita pikkuisia maatilan eläimiä nyt pääsiäisenä. Kotieläintilalla paistettiin makkaraa, käytiin hevoskärryajelulla ja nautittiin muutenkin kavereiden seurasta. Lapset pääsevät kuitenkin yleensä vasta kunnolla irrottelemaan pienessä miniatyyri maatila-leikkipuistossa, jossa saa kiivetä saunan lauteille tai mennä piiloon pieneen koirankoppiin. Monen meidän vanhempien naamasta näki miten meitä jännitti lasten leikkiminen siellä.. Ei se, että heille olisi voinut sattua jotain vaan ne isot MUTALÄTÄKÖT! Lasten suosikki - vanhempien painajainen! Hahaa! 
Myönnän - kuulun niihin vanhempiin, jotka käyttävät poikkeuksellisen paljon energia mutalätäköiden kyyttäämiseen ja vahtimiseen. Sillä ei edes ole mitään tekemistä suojavaatteiden määrän tai laadun kanssa. Vaatteet saattavat jopa valmiiksi olla super-likaisia. Lapseni voivat siis olla pukeutuneena avaruusasuun ja vahtaisin silti heidän leikkejään ja kehottaisin heitä pysyttelemään poissa lätäköistä. Jotkut vanhemmat vaan osaa ottaa rennommin ja antaa lasten leikkiä. Olen heille hieman kateellinen! Yksi (minulle tuntematon) äiti antoi Fallkullassa lapsensa sukeltaa mutalätäkköön ja nauroi hellyyttävästi lapselleen kun heidän katseet kohtasivat. Se ei ollut kauhun naurua eikä hänen ilmeestä paistanut: "kiitti, nyt noi sun vaatteet meni taas pesuun"-ajatusta.. Sain taas muistutuksen siitä, ettei aina tarvitsisi stressata ihan niin paljon. Äh, ensi kerralla sitten yritän ottaa rennommin!

Mikä on sinun suhde mutaan??

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, etten ole ainoa "hysteerikko" mutalätäköiden suhteen :D olen kyllä ihan samanlainen tuossa asiassa ja välillä olenkin miettinyt, jääkö lapset jostain paitsi, kun äiti on tällainen tiukkapipo ;) onneksi en ole päiväkodissa katsomassa ulkoilua sateisina päivinä, siellä meidänkin lapset saavat toteuttaa itseään lätäköiden kanssa ja ehkä hyvä niin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, meitä on monta! :) Onneksi tosiaankin lapset saavat leikkiä "vapaasti" päiväkodissa! Toivoisin kyllä välillä, että kykenisin katsomaan toiseen suuntaan kun lapset läträävät kuralätäkössä - mutta ei, en vaan pysty!!

      Poista