2016/01/05

Meidän rakennusprojekti

Ajattelin, että on aika kertoa hieman meidän rakennusprojektin etenemisestä. Tällaiselle kaikki - heti - nyt ihmiselle tällainen rakennusprojektin eteenpäin nytkähtäminen kestää ikuisuuksia. Etenkin aikaavieviä ovat nämä alkuvaiheen suunnittelut, luvat ja vaiheet jotka ei päällisin puolin vielä tuota tulosta. Tuloksella tarkoitan tässä seiniä, kattoa ja muita konkreettisia asioita. Hyvät uutiset on kuitenkin se, että emme ole vielä riidelleet tai menettäneet vielä hermojamme tämän projektin kanssa.  Noh, nyt tiedätte mitä EI vielä ole tapahtunut mutta nyt siihen asiaan. Mitä tontillamme sitten on tapahtunut viimeiset kuukaudet?

Tontiltamme on purettu vanha rakennus. Sen jälkeen tontiltamme on viety pois aivan järkyttävät määrät vanhaa purkuroinaa. Olemme istuneet palaverissa rakennusviraston, arkkitehtien, talotoimittajien ja urakoitsijoiden kanssa. Olemme tilanneet erinäisiä karttoja pohjavesistä ja tavanneet uusia naapureitamme. Olemme pohtineet mitä puita pitää kaataa ja teettäneet pohjatutkimuksen saadaksemme tarkempaa tietoa maaperästä. Olemme saaneet talotehtailta erinäisiä ehdotuksia rakennettavasta talosta ja lopulta päädyimme kuitenkin palkkaamaan itsenäisen arkkitehdin tekemään meille lopulliset piirrustukset. Ja kaiken tämän jälkeen emme siis oikeastaan ole tehneet vielä "mitään".. Mutta kohta, ihan kohta pääsemme anomaan rakennuslupaa! Jee..

Tänään me sitten vielä mietittiin vähän, että pitäiskö tuo aita uusia..? Hahaa.. 

-Såfin

11 kommenttia:

 1. Tuo alku on niiin pitkästyttävän hidasta eikä sovi malttamattomalle yhtään :D Vielä pahemmin sopii meidän tapa pistää projekti jäihin, mutta ei kyllä nuorimmaisen kanssa valvoessa oltaisi isoa projektia jaksettu kunnolla hoitaakaan. Uutta kun tekee niin kaiken pitäisi kuitenkin olla kohdallaan eikä heti joutua muutostöitä tekemään kun ei miellytä tai toimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä! Meidän tontti löytyi niin yllättäen ettei meillä ollut edes mitään suunnitelmia valmiina.. Ja en tosiaankaan tiedä miten minäkään kestäisin sitä jos joutuisi laittamaan "haaveet" jäihin - mutta perhe ja terveys on tietty aina tärkein! <3

   Poista
 2. Voi että teillä on kaikkea ihanaa, jännää ja rankkaa varmasti myös tiedossa!
  Ja hei, tuoa aitahan on tommonen "ajan patinoima" hahaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti :D Ja mä haluan ainakin toivoa, että olisi enemmän ihanaa ja jännää kuin rankkaa, se jää nähtäväksi!

   Ja tuo aita: en oikeasti edes ollut huomannut sitä aiemmin. Nyt vasta kuvia selatessa tajusin, että meillä on tuollainen "vintage" aita.. Hahaa..

   Poista
 3. Mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän projektia. Onnea projektiin ja pitkää pinnaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Toivottavasti etenisi pian että minulla olisi jotain kerrottavaa!!

   Poista
 4. Vitsit mä niin odotan sun postauksia itse talon rakentamisesta, niin jännää! :D ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo.. toivon myös, että tässä nyt pian olisi uusia juttuja joista voisi höpistä täällä blogin puolella! :)

   Poista
 5. Näitä juttuja mäkin oon odottanut. Vitsit, mäkin niin tahtoisin joskus ruveta tuohon hommaan, mutten uskalla. En uskalla ainakaan nyt kun lapset on pieniä. Uskaltaisin, jos tietäisin, että saisin tuon tee-se-itse -mieheni pidettyä kaukana noista hommista. Tai korkeintaan suunnittelussa, mutta kun tiedän, että se tahtoisi tehdä kaiken itse, niin parisuhde ja perhe-elämähän siinä menisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan samoja tuntemuksia täälläkin oli, mutta sitten me vaan uskallettiin. Ajateltiin, että nythän ison talon rakentaminen on ajankohtainen - juuri kun lapset ovat pieniä tarvitsemme tilaa! :) Minua kyllä samalla tavalla jännittää tuon meidän isi-ihmisen osallistuminen projektiin, mutta tarkoitus on siis rakennuttaa talo eikä rakentaa taloa itse! (Toivottavasti!)

   Poista
 6. Kyllä, aikaavieviä ovat juuri nuo alkuvaiheen suunnittelut sekä luvat. En malttanut odottaa, että pääsemme siihen rakennusvaiheeseen. Nyt meillä on siis rakennustyömaa käynnissä tontillamme ja tässä näkee kun alkaa kodin rakennus etenemään.https://www.loxus.com/fi/palvelut/loxus-3d-tunnelitarkastus

  VastaaPoista